Jamie Oliver dobio je pozamašnu svotu novca kako bi napravio sljedove jela za sudionike summita G20. Budući da su ga skupo platili, domaćica summita Sarah Brown kuharu je dala upute da mora izbjegavati skupe sastojke te da koristi isključivo one iz Velike Britanije

Goli kuhar je morao uključiti maštu i spretne ruke kako bi svjetske moćnike zadovoljio najjednostavnijim jelima od najbolje britanske sezonske hrane.

Politička je elita birala između dva menija. Prvi je nudio škotskog lososa uz kojeg se servirao bob i salata od ljekovitog bilja, a onaj vegetarijaski je nudio kozji sir iz Čajlvikburija s pečenim porilukom kojeg je pratila ista salata. Oba menija upotpunjena su irskim kruhom sa sodom i češnjakom.

Drugi mesni meni je nudio prženu plećku velške janjetine s mladim kraljevskim krupirom. Uz to su servirane i prve sezonske šparoge te divlje gljive. Sve to uz umak od metvice. Vegerarijanci su uživali uz ljupčac i knedle od krupira, također su im servirane šparoge i gljive te vrući Bejkvel kolać s pudnigom.

Ne zna se ni je li tko od svjetskih moćnika, nakon večere golog kuhara, posegnuo za dobrim starim sendvičem.

Sudeći po meniju i ne bi se reklo da je večera bila jednostavna. Sastojci su bili iz slobodnog uzgoja, a dobro znamo da su oni najskuplji. Losos i nije baš namirnica koja se konzumira svakodnevno, pa je govora o štednji - izgleda bilo samo za novinare.

Prve dame koje se razumiju u modu

Domaćini Gordon i Sarah Brown ipak su se potrudili da gosti iz Britanije odu zadovoljni i puna želuca. Naravno Brownovi su se potrudili i za one s posebnim prehrambenim navikama.

Svi zahtjevi su ispunjeni, a tko ih je imao najviše, nije procurilo u javnost. Ne zna se ni je li tko od svjetskih moćnika, nakon večere golog kuhara, posegnuo za dobrim starim sendvičem.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju