Međunarodna vrtna izložba 'Floraart' održana na zagrebačkom Bundeku pokazala je raskoš mirisa, oblika i boja te tisuće najrazličitijih i najčudesnijih biljaka i raznovrsnih aranžmana. Pogledajte fotogaleriju cvjetnih kreacija!

Ovogodišnje 44. po redu zagrebačko hortikulturno i kulturno događanje svoje korijene crpi još iz daleke 1891. godine, ili 1906., jer to su godine prvih zagrebačkih cvjetnih izložbi koje su zabilježenih i na starim razglednicama. I ove godine posjećenost je bila velika, a većinu su činile žene koje su uživale u cvjetnim kreacijama.

'Floraart' je održan na više od trideset hektara otvorenog i dvije tisuće četvornih metara zatvorenog prostora, a predstavilo se 150 domaćih i 15-tak inozemnih izlagača iz deset zemalja.

'Floraart' je održan na više od trideset hektara otvorenog i dvije tisuće četvornih metara zatvorenog prostora, a među posjetiteljima je bilo najviše žena.

Posjetitelji su tijekom vikenda na Bundeku razgledali veliku izložbu ukrasnog bilja, rezanog cvijeća, opreme za uređenje vrtova i dječjih igrališta te raznog cvjećarskog pribora i alata, sredstava za prihranjivanje i zaštitu bilja, sjemenja, umjetnog cvijeća, iukrasne keramike.

Izložba je popraćena i popratnim događanjima, tradicionalnim natjecanjem 'Hrvatskim KUP-om florista' na kojem su natjecatelji pokazali rješenja za najbolji stil slobodnog stručka, vjenčanog stručka te aranžiranja stola za jelo. Održano je i natjecanje srednjih poljoprivrednih škola te stručna predavanja o dječjim igralištima, normama i zakonodavstvu, Botaničkom vrtu, Maksimiru, Katastru zelenih površina, vrtovima Hrvatske, nagrađenim vrtovima, gljivama, pčelama i ružama.

U zabavnom programu 'Floraarta' sudjelovali su kulturno-umjetnička društva, pjevački zborovi, dječja cetinska alka, klape, tamburaši, dječji zborovi, razni pjevači, a najmlađi su uživali uz lutkarske priredbe.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju