Dodjela Svjetskih nagrada za žene održana u Beču okupila je mnoge slavne dame koje su svojim dostignućima pružile svijetli primjer. Kući su s velikim osmijesima otišle Elle Macpherson, Monica Belluci i Anastacia

Nagrade koje se dodjeljuju svake godine u čast ženama koje svojim dostignućima na različitim poljima daju pozitivan primjer i snagu, održana je u glavnom gradu Austrije. 

U Beču su četvrti put dodijeljene Svjetske nagrade za žene u 12 kategorija. Među dobitnicama su 44-godišnje ljepotice Elle Macpherson i Monica Bellucci.

U Beču su četvrti put dodijeljene nagrade u 12 kategorija. Neke od ovogodišnjih dobitnica su Monica Bellucci, Nujood Ali, Anastacia, Angela Missoni, Betty Williams, Kelly Clarkson, Marilyn Carlson Nelson i Marianne Faithfull.

Među slavnim i uspješnim ženama najviše se isticala bivša manekenka Elle Macpherson koja je i jedna od dobitnica. U dugoj zelenoj haljini ukrašenoj zlatnim detaljem i zlatnim japankama prošetala je dvoranom i zaustavila dah okupljenima. Na pragu 45. godine još uvijek izgleda očaravajuće.

Tik do nje blistala je i talijanska glumica izrazite ljepote, 44-godišnja Monica Bellucci. Primila je nagradu za najbolju svjetsku glumicu, a raspoloženje joj nije uspjela pokvariti ni prljava haljina koju je na putu do crvenog tepiha umočila u blatu.

Nagradu za umjetnicu godine primila je pjevačica Anastacia koja je pobijedila rak dojke. Na crveni je tepih stigla u zlatnoj haljini otvorenih leđiju koja je otkrila sve njezine tetovaže, no prilikom preuzimanja nagrade od jordanske kraljice Noor zaogrnula se odgovarajućim kaputićem.