Glasnogovornica zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića Iva Mia Erak po mnogočemu je specifična. Ta bivša missica magistrirala je u 21. godini, posjeduje intelektualni seksepil, a muškarci je se boje

Početak radnog dana

- Moj radni dan počinje tako da prelistam sve novine, provjerim e-mailove i pregledam poštu kako bih vidjela ima li što novo za kolegij s gradonačelnikom, kaže Iva Mia Erak, glasnogovornica Milana Bandića koja je svoju političku karijeru započela u Demokratskom centru.

Ivin radni dan počinje rano ujutro. Ustaje već u šest sati, a do 7 radi jogu ili meditira. Tada se odijeva, doručkuje i sprema svoju kćerkicu za vrtić. Na posao stiže u 7. 45, najkasnije u 8 ujutro, kada se priprema za kolegij. Njezin radni dan zna potrajati i do 20 sati

A na pitanje što misli, je li gradonačelnik zgodan muškarac, Iva Mia odgovora uz smijeh: Što ga dulje znam, to je zgodniji i šarmantniji. - Ima svoju toplinu, osjećajan je i pažljiv.
No, koja bi bila mana gradonačelnika Bandića?

Njegova je mana hiperaktivnost

Hiperaktivnost, brzo će ona.

Sam gradonačelnik istaknuo je kako je zadovoljan svojoj suradnicom, jer 'da nije zadovoljan, ne bi bila njegova suradnica'. - Jedino nisam zadovoljan sam sa sobom, jer se ne znam organizirati. Da znam, manje bih radio.

Koliko joj je titula Miss pomogla u karijeri?
I pomogla je i odmogla. Treba me gledati u cijelosti. Ja sam s deset godina živjela vani, diplomirala sam s 19 godina, magistrirala s 21. godinom, rodila s 27.

Smršavila i prijavila se na izbor ljepote

U trudnoći sam dobila dvadeset kilograma, odlučila sam smršaviti i prijaviti se na izbor za Miss. Uspjela sam izgubiti kilograme u par mjeseci, kaže Iva Mia s kojom je ekipa Red Carpeta otišla i na otvaranje Dječjeg vrtića Petar Pan na Črnomercu.

Na pitanje je li njezina prezaposlenost utjecala na razvod braka, Iva Mia decidirano odgovara: - Ne. Moj bivši suprug i ja razišli smo se i prije nego što sam ja prihvatila ovu funkciju, kaže Iva. Dodaje i kako doista ne zna gdje se vidi za deset godina.

- Ne znam gdje ću biti sutra, a kamoli za deset godina.

Ne razmišljam o novom braku, već o vezi u kojoj se partneri nadopunjuju i u kojoj je lijepo, u kojoj niste zajedno zbog papira ili djece

Ne razmišlja ni o novom braku, nego o vezi koja ima smisla.

Samo smislene veze dolaze u obzir

- To je veza u kojoj se nadopunjavate s partnerom i s kojim ste u vezi zato što vam je lijepo, a ne zbog potpisa ili djeteta. Radije sam sama nego s nekim, a želim biti u vezi ako mi je ljepše nego kada sam sama.

Najlošiji ulet ne može izdvojiti, jer su, priča, svi na svoj način originalni, pa čak i onaj najgluplji. Je li stoga romantična? – Pa i jesam, ali samo kad imam slobodnog vremena, kada ne radim ili sam na godišnjem.

Iva Mia Erak odgovorila je i na pitanje što kaže šefu kada se ne javi na telefon. - Kažem mu, Pa šefe, s frajerom sam. Ne traje to tako kratko, priča Iva Mia uz smijeh.

Romantična kada ne radi

Njezin radni dan počinje rano ujutro. Ustaje već u šest sati, a do 7 radi jogu ili meditira. Tada se odijeva, doručkuje i sprema svoju kćerkicu za vrtić. Na posao stiže u 7. 45, najkasnije u 8 ujutro, kada se priprema za kolegij. Zna ostati na poslu i do 20 sati.

- Vjerujem da svaki period u životu nosi svoje specifičnosti. Iza mene je period u kojem sam manje radila, pa bila na porodiljnom… Sada radim mnogo, no u fazi sam kada mi je posao zaista važan. Neću reći najvažniji, jer najvažnije mi je moje dijete, no posao dolazi odmah nakon toga.

Više na stranicama Red Carpeta

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju