Novo japansko high-tech čudo namijenjeno je modnim pistama. Ženski robot manekenka ima 43 kilograma, 158 cm, crnu kosu i kodno ime HPRP-4C i uskoro će imati svoj modni debi

Gisele Budchen, Adriana Lima, Kate Moss... ili HPRP-4C kako je kodno ime novog japanskog robota koji hoda, govori, ima žensko lice i zavodnički se smiješi.

Robot je namijenjen modnim pistama i nasljednik je svog prethodnika koji je imao 'neprimjerenih' 58 kilograma. HPRP-4C ima samo 43 kilograma, visoka je 158 cm i ima crnu kosu

Robot je namijenjen modnim pistama i nasljednik je svog prethodnika koji je imao 'neprimjerenih' 58 kilograma. HPRP-4C ima samo 43 kilograma, visoka je 158 cm, ima crnu kosu i predstavljen je na posebnoj press koneferenciji u Tsukubi, u predgrađu Tokija.

Njegovi autori uskoro bi trebali završiti sve detalje na novoj robot-manekenki, jer nisu još zadovoljeni svi sigurnosni standari kako bi se robot-manekenka mogla pridružiti ostalim 'živim' kolegicama na pisti.

Autori iz Nacionalnog instituta za naprednu industrijsku znanost i tehnologiju, organizacije s državnom potporom, izjavili su da novi robot još nije spreman pomagati u dnevnim zadaćama niti raditi zajedno s ljudima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju