Jadranka je izvela nekoliko kućnih čarolija uz pomoć žlice za sladoled te otkrila koji je najbolji način za spremanje nakita uz pomoć obične oplastične slamke. Isprobajte ih i nećete požaliti!

Žlica za sladoled koju u svom kućanstvu koristite za oblikovanje slasnog ledenog deserta može vam poslužiti prilikom obavljanja mnogih zadataka.

Njome možete oblikovati okruglice od mljevenog mesa. Smjesu koju ste prethodno pripremili zagrabite žlicom i oblikujte kuglice. Ovaj postupak će vam olakšati pripremu ukusnih jela.

Žlica za sladoled će vam pomoći i u oblikovanju kuglica od maslaca koji će tako oblikovan ljepše izgledati prilikom posluživanja. Kako bi što duže ostao svjež, posudu napunite ledom pa maslac stavite na vrh.

Žlicu za sladoled možete koristiti i izvan kuhinje. Pokazat će se kao odlična pomoć prilikom presađivanja cvijeća. Kako bi izbjegli zemlju koja odlazi posvuda samo ne u cvjetnjak, poslužite se plastičnom žlicom i ciljano ju dodajte u cvijeće. Na taj način ćete izbjeći nered.

Pomoć oko zapetljanog nakita

Nakit koji držite na jednom mjestu međusobno se može zapetljati što predstavlja problem kada ste u žurbi. Kako bi to spriječili poslužite se plastičnom slamkom koju ste prethodno skratili. Lančić provucite kroz slamku i učvrstite kopču te ga spremite bez bojazni da će se ponovo zapetljati.

Više u inMagazinu

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju