Josipa Pavičić zakoračila je na palubu Seagulla II, jahte na kojoj tjedan dana ljetovanja stoji 120 tisuća eura. Riječ je o bivšem Jadrolinijiom brodu Vladimir Nazor koji ne nakon preuređenja dosegao vrijednost od deset milijuna eura

Josipa Pavičić u visokim je potpeticama zakoračila na palubu Seagulla II, jahte čija se vrijednost procjenjuje na deset milijuna eura.

No, želite li na njoj ljetovati tjedan dana, za to ćete u sezoni izdvojiti 120 tisuća eura. Izvan sezone, nekih deset tisuća eura manje.

Za taj iznos gosti dobiju brod na tjedan dana i deveteročlanu posadu, a sve ostalo, poput hrane, pića, goriva plaćaju ekstra.

Prošećete li se brodom koji je izgrađen polovicom prošloga stoljeća zanimat će vas porculanski pribor za jelo, secesijska blagovaonica puna umjetnina iz tog razdoblja, udoban krevet u kojem se dobro naspavao Bono Vox ili ili prekrasne kupaonice u kojima su uživale prinčevske obitelji.

No, kada je hrana u pitanju, takvi gosti nisu nimalo zahtjevni, već nemilice uživaju isključivo u hrvatskoj hrani i specijalitetima. Ribe, školjke, škampi, meso, povrće,voće... za njih je hrvatski izbor toliko egzotičan da ni ne pomišljaju na kavijar i šampanjac.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju