Žene ih imaju u svim modelima, bojama i za svaku priliku. Za njih su spremne dati pola plaće, nikad ih nemaju dovoljno, naravno riječ je o cipelama. Savjetujemo vam kako odabrati prave s obzirom na vašu građu tijela i oblik stopala.

Mada trenutno pistama vladaju potpetice preko 10 centimetara, a liječnici savjetuju da nosimo samo one do 5, Alma savjetuje koje su najbolje za dan, a koje za večernje izlaske.

Važno je znati kakve cipele odabrati za koju prigodu, ne samo zbog udobnosti nego i zbog zdravlja.

Za dnevne izlaske nosite cipele manjih potpetica, a odaberete li one viših neka imaju stabilnu petu. One širih potpetica ne samo da su stabilnije, već će vam u njima biti ugodnije, posebno ako morate stajati cijeli dan na poslu.

Cipele za večernje izlaske neka budu elegantne, s izrezom ili višom potpeticom. Izbjegavajte velike razlike u bojama u odnosu na odjeću koju nosite jer takve cipele lome figuru i čine noge naizgled jačima. Ukoliko imate jače listove izbjegavajte remenčiće oko zglobova jer će oni dodatno naglasiti donji dio noge.

Imate li široko stopalo izbjegavajte plitke modele cipela. Za razliku od visokih potpetica niske su cipele najbolje za žene koje puno hodaju. Cipele možete prilagoditi i građi vašeg tijela.

Ukoliko ste visoka i vitka žena najbolje će vam pristajati cipele s potpuno ravnom potpeticom. Ukoliko imate 160 do 175 centimetara znajte kako vam u ravnim cipelama noge izgledaju kraće. Imate li jake listove odaberite čizme do koljena i zaboravite ne gležnjače koje vam vizualno šire nogu.

Ravne cipele su za djecu, žene nose štikle!

Jedne, jedine i uvijek potrebne - cipele

Na kutijama možete naći oznake pomoću kojih također možete odabrati obuću koja vam najbolje pristaje.

Žene jakog i uskog stopala neka izaberu cipele s oznakom širine G, dok je za one širokog i velikog stopala idealna širina M. Imate li veliko stopalo izbjegavajte cipelu špičastih krajeva.

Više u inMagazinu.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju