Kako produljiti rok trajanja voću i povrću, spriječiti vlagu u hladnjaku i sačuvati njihove dragocjene sastojke i okus? To dakako najbolje zna naša teta čarobnica Jadranka koja i ovoga puta otkriva male tajne dobrih domaćica

Jeste li znali da jabuke koje ostavite u hladnjaku traju deset puta dulje od onih koje čuvate na sobnoj temperaturi. Spremite ih u kartonsku vrećicu i stavite u hladnjak-

Celer čuvajte zamotan u aluminijsku foliju.

Limun, grejp i naranča neka budu na sobnoj temperaturi barem pola sata ranije nego ih mislite iscijediti. Tako ćete dobiti dvostruko više soka.

U hladnjak nemojte stavljati rajčice koje nisu dovoljno zrele. Radije ih držite dan, dva na sobnoj temperaturi i tek onda spremite u hladnjak. Tako će imati bolji okus i trajat će dulje.

Kupili ste veće zaliha krumpira, a ne želite da proklija. Dodajte im jednu jabuku koja će spriječiti klijanje.

Svježa limeta uklanja glavobolju u trenu

Više na stranici inMagazina

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju