Američka prva dama Michelle Obama, pjevačica R&B-a Rihanna i britanska modna dizajnerica Stella McCartney nalaze se među 12 žena koje je magazin Glamour izabrao za žene godine

Godišnju nagradu za žene godine Glamour dijeli već 20 godina, pod pokroviteljstvom glavnog sponzora L'Oreala, i njome odaje priznanje ženama za velik doprinos zaštiti okoliša, poslu, športu, modi, znanosti i zabavi.

Barbadoška pjevačica Rihanna nagrađena je jer je javno progovorila o zlostavljanju u obitelji, pošto ju je pretukao bivši momak Chris Brown, i pozvala ostale žene da je slijede u tome.

Svake godine časopis Glamour odaje priznanje ženama za doprinos zaštiti okoliša, poslu, športu, modi, znanosti i zabavi.

Michelle Obama je nagrađena kao uzor mlađim naraštajima žena, a kći bivšeg Beatlesa za predanu borbu za prava životinja i kreacije bez krzna ili kože.

Među ženama godine su i tenisačica Serena Williams, za osnivanje zaklade za financiranje obrazovanja američkih studenata, i novinarke Laura Ling i Euna Lee, koje su dio godine provele u sjevernokorejskom zatvoru.

Političarke na popisu 'žena godine' predstavljaju prva američka veleposlanica pri UN-u afroameričkog podrijetla Susan Rice i kalifornijska prva dama Maria Shriver.

Michelle Obama: 'Izaberite duhovitog, a ne bogatog'

Glamour je nagradio i aktivisticu za ljudska prava Mayu Angelou, pedijatricu Jane Aronson, čelnicu svjetske zaklade za siročad, i Marissu Mayer, jednu od čelnica Googlea (Hina).

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju