Koru od banane možete iskoristi za čišćenje sobnih biljaka, a uz pomoć lovorovog lista riješit ćete se i najupornijih mrava. Zavirite u kućne čarolije i otkrijte trikove kojima se možete poslužiti

Kora banane je bogata sokom koji u sebi sadrži mnoge hranjive tvari. Možete ju iskoristiti za čišćenje kućnih biljaka, presavinite ju i pređite korom preko listova biljaka, skupit ćete prašinu te listove nahraniti i podariti im sjaj.

Korom banane također možete očistiti kožne cipele, hranjive tvari će koži podariti sjaj i duže sačuvati nov izgled omiljenih cipela.

Ukoliko su vašu kuhinji posjetili mravi možete ih se riješiti uz pomoć lovorovog lista.

Na unutrašnju stranu poklopca plastične ili staklene posude u kojoj držite šećer ili crvenu papriku zalijepite list lovora. To će potjerati mrave i spriječiti ih da ponovno zalutaju u vašu kuhinju.

Kako bi kuhinjskim ormarićima podarili svjež i ugodan miris napravite male vrećice te ih napunite suhim i mrvljenim lišćem kadulje, lovora ili klinčićima te ih stavite na policu. Ovaj mirisni paketić će također spriječiti mrave da vladaju vašom kuhinjom.

Kožne cipele koje je smočila kiša najbolje je posušiti uz pomoć sirovih kestena.

Umjesto novina, u cipele stavite kestene. Cipele nemojte sušiti u blizini izvora topline kako koža ne bi popucala i izgubila sjaj.

Više u inMagazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju