Aluminijska folija vam može pomoći prilikom obavljanja mnogih sitnih kućanskih poslova. To jeftino pomagalo pomoći će vam prilikom glačanja, pripreme toplih sendviča i odgajanja kućnih ljubimaca

Aluminijska folija će odlično poslužiti kada poželite pripremiti večeru za prijatelje. Ukoliko nemate dovoljno veliku zdjelu u kojoj možete nesmetano promiješati salatu, folijom obložite kuhinjski sudoper i to učinite u njemu.

Folija će odlično poslužiti i kada vas stisne glad, a baš želite pojesti topli sendvič. Umotajte ga u komad folije, poklopite glačalom s jedne i druge strane i uživajte u slasnim zalogajima.

Od nje možete izraditi kalupe za kolače, a zgužvate li foliju u kuglicu veličine teniske loptice možete ju upotrijebiti umjesto spužvice i s njom oribati posuđe.

Neposlušni kućni ljubimci koji skaču po namještaju će odustati ukoliko na krevet ili trosjed postavite foliju. Kad jednom skoče na šuškavu podlogu više im neće biti primamljiva.

Upotrijebite sodu bikarbonu u kućanstvu

Foliju možete staviti ispod namještaja ukoliko ga želite pomicati. Okrenite mat stranu prema podu jer se bolje skliže. Presavinete li ju nekoliko puta, uz pomoć aluminijske folije možete naoštriti škare. Jednostavno zarežite 8 do 9 puta u foliju i provjerite rezultat na papiru ili materijalu!

Aluminijska folija će vam pomoći i prilikom glačanja. Postavite ju na dasku ispod navlake, reflektirat će toplinu, a vi ćete biti brže gotovi s poslom.

Kada ste gotovi glačalo možete očistiti uz pomoć folije, ugrijte ga i s njime nekoliko puta pređite preko folije. Rezultat će biti odličan.

Ukoliko ste kreativni možete se poigrati i iskoristiti foliju umjesto ukrasnog papira kako bi omotali darove!

Više na stranici inMagazina.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju