Samopouzdanje je odlična osobina, omogućava da napravite prvi korak, založite se za sebe u poslovnom okruženju i uživate u vezi s partnerom. Ukoliko za sebe ne možete reći da ste puni samopouzdanja poradite na njemu uz pomoć osam jednostavnih koraka

Pravilno disanje je odličan način za jačanje samopouzdanja. Duboki udah automatski smanjuje razinu stresa u tijelu i stavlja vas u poziciju u kojoj se možete odmaknuti od svijeta i sagledati stvari iz drugačije perspektive. To će vam omogućiti da preuzmete kontrolu nad svojim životom. Napravite kratke pauze nekoliko puta dnevno i posvetite se disanju. Udahnite i prilikom izdaha izbacite svu napetost iz tijela.

Promijenite navike. Ukoliko svako jutro pijete kavu, nosite samo tamnu odjeću i kupujete uvijek u istoj trgovini vrijeme je da proširite horizonte. Navike pružaju sigurnost, a njihova promjena može izazvati strah. No, ipak držite li ih se stalno možda propuštate velike prilike. Uz pomoć malih koraka postanite osoba koja donosi odluke umjesto osobe koju odluke definiraju.

Potičite svoje samopouzdanje. Zapišite svoje kvalitete, a pored njih napišite kako djeluju na vaš svakodnevni život. Tako ćete pojasniti sami sebi da možete napraviti puno stvari. Listu držite kraj sebe kako bi mogli zaviriti na nju svaki puta kada osjetite da vam samopouzdanje opada.

Pravilno disanje je odličan način za jačanje samopouzdanja. Duboki udah automatski smanjuje razinu stresa u tijelu.

Postavite si nove ciljeve. To će vas potaknuti da krenete naprijed. Gdje ima volje ima i načina. Krenite s manjim, svakodnevnim ciljevima koje ćete lako ispuniti. Tako ćete podići samopouzdanje i povjerovati u svoje sposobnosti.

Naučite reći ne. Poradite na svojim željama i potrebama. Odgovarate li potvrdno na svaki zahtjev to vjerojatno radite iz straha, zauzmete li svoj stav ubrzo ćete shvatiti da vas ljudi cijene baš zbog toga.

Istaknite se u gomili. Ne pratite slijepo ono što nameće društvo, pokušajte izraziti svoju osobnost jer samopouzdanje dolazi iznutra kada ste zadovoljni sami sa sobom.

Razvijte nove vještine. Pokažite vjeru u sebe i pokažite se spremnom naučiti ono što vam je potrebno kako bi izvršili zadatak. Biti pun samopouzdanja ne znači da morate imati odgovor na sve nego da ste spremni prihvatiti svaki zadatak i nositi se s njim.

Pristupajte drugima. Ne zatvarajte se u sebe, što ste više sami imate i manje samopouzdanja. Budite pristupačni i družite se s ljudima. Jačajte svoje samopouzdanje druženjem s različitim ljudima.

Budite samouvjerene. To je seksi!

Budite samouvjerene u krevetu!

Samopouzdanje je stabilnije od promjena raspoloženja, no i ono se mijenja, ali sporije. Osobe sa zdravom razinom samopouzdanja temelje mišljenje o sebi na poznavanju sebe i svojih kvaliteta. Sposobne su realno prihvatiti svoje i mane i prednosti i svjesni su svoje snage, ali i ograničenja. Prihvaćaju sebe kao vrijedne osobe bez obzira na privremene neuspjehe. Uz pomoć ovih osam koraka poradite na sebi i ojačajte svoje samopouzdanje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju