Božić kuca na vrata, a svjetlucavi izlozi nas podsjećaju kako je vrijeme za kupovinu darova. Provjerite kako se za blagdanski šoping pripremaju celebrity Hrvatice i sviđa li im se preuranjena Božićna atmosfera

Uhvatili ste se kako pjevušite neku božićnu pjesmu, a onda ste pogledali na kalendar i shvatili da je Božić tek za mjesec dana.

Božićni ukrasi po gradu i u brojnim izlozima polagano nam dovode blagdansku groznicu. Poznate supruge još poznatijih nogometaša otkrile su nam kako na njih djeluje ova uranjena božićna atmosfera.

 Ne, Božić nije tu još mjesec dana, iako atmosfera u gradu govori posve drugačije. Lampice i borovi na nadolazeće nas blagdane podsjećaju i po dva mjeseca unaprijed.

'Ja bih htjela da je cijelu godinu okićeno', rekla je Iva Balaban koja uživa u ugođaju.

Božićni ugođaj voli i Iva Balent.'To mi je jako lijepo voljela bi da i ranije to rade kao u velikim metorpolama gdje iza Svih svetih počinju kititi.'

'Volim taj božićni ugođaj i sve to crveno, srebreno i zlatno', priznala je i Marija Cvitanović.

Dok jedne polagano hvata duh Božića drugima je ipak još prerano.

'Primjećujem da božićni ugođaj dolaui svake godine sve ranije i ranije. Pitam se pa zar je već Božić pa onda shvatim da nije nego su oni mjesec i pol ranije sve okitili', rekla je Milana Vlaović.

U obitelji Vlaović više se drži do tradicije pa se pripreme za Božić obavljaju tek u prosincu.

I poduzetnica Andrea Čermak je protivnica komercijalizacije Božića: 'Ide mi na živce što je to sve ranije i ranije, jer nekako sve to gubi svoj smisao.'

Božić je uvijek i vrijeme darivanja, a svjetlucavi izlozi sve nas više na to podsjećaju. Robert i Anica Kovač u Njemačkoj su naučili važnu stvar, na poklone za prijatelje i njihovu djecu treba misliti na vrijeme.

Kada je u pitanju blagdansko ukrašavanje doma Andrea Čermak priznaje da i njezin suprug Hrvoje svemu da svoj glas.

'Voli on reći svoje. Jako voli crvenu boju pa onda završi sve sa malo crvene.'

Nekima rano, nekima ne, no sve češće se može čuti kako netko pjevuši neku božićnu pjesmu.

'Pa pjevam, hm... ne, ne pjevam još uvijek nijednu božićnu, ali vjerujem da hoću', rekla je Marija Cvitanović.

Dok ulice grada podsjećaju na omiljeni Božić, je li sve komercijalizacija većini na kraju nije ni važno, dok god to u njima budi sreću.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju