Najbolje ljetne poslastice su one koje su brzo gotove i ne zahtijevaju postupak u pećnici koja dodatno podiže temperaturu u kuhinji. Tortu od sira možete napraviti na balkonu ili u vrtu, a mi vam donosimo domaći recept iz Varaždina

Za ukusnu domaću tortu od sira potrebni su vam domaći varaždinski sir, tučeno vrhnje za šlag, keksi, mrvljeni lješnjaci te malo ruma ili likera i kompot od višanja za umak.

U svježi sir potrebno je dodati šećer, rum, liker od višanja ili porto, ovisno o tome što imate ili najviše volite te komadiće suhih marelica.

Podlogu za smjesu od sira napravite od domaćih mrvljenih keksi u koje ste dodali mljevene lješnjake i vanili šećer.

Smjesu lagano promiješajte i stavite u kalup kojeg ste prethodno obložili folijom i na dno stavili podlogu. Ostatak keksa posipajte po vrhu. Smjesu ostavite u frižideru pola sata.

Folija će vam pomoć da nakon hlađenja smjesu lakše odvojite od kalupa.

Uz tortu od sira odlično će prijati umak od višanja. Na zagrijanu tavu stavite maslac, kada se rastopi dodajte kristalni šećer, kompot od višanja, naribanu koricu limuna i naranče te cimet i malo klinčića.

U umak dodajte puding od vanilije kako bi se zgusnuo te na kraju umiješajte žlicu domaćeg vrhnja i prelijte tortu.

Vrijeme je za uživanje u ljetnoj poslastici...

Više u inMagazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju