Unikatni nakit izrađen od tisućljetnog drva abonos odiše ratničkim duhom pa ga osim žena primjećuju i muškarci. Autorica se počela baviti izradom nakon što su provalnici ukrali sav njezin nakit, a ideja se pokazala odličnom

Umjetnica Smiljka Franjić nikada nije razmišljala o tome da svoj hobi pretvori u posao, no na to ju je primorala provala. Ideja o izradi ekološkog nakita od tisućljetnog drva sinula joj je nakon što su opljačkali njezin stan i odnijeli joj sav nakit.

'To se dogodilo neposredno prije proslave godišnjice mature na koju sve moje prijateljice dolaze okićene nakitom', rekla je Smiljka koja je svoj nakit za tu prigodu izradila sama.

Unikatni nakit koji izrađuje je zaista poseban, a takvim ga čini materijal od kojeg je izrađen, a to je drvo koje sazrjeva i do nekoliko tisuća godina.

Abonos je drvo koje je izloženo dugom djelovanju vode koja ga je učinila otpornim na nametnike pa se smatra gotovo vječnim.

Smiljka kroz nakit ocrtava svoj ratnički duh, a baš zbog toga on odlično pristaje i muškarcima.

'Privukla me ideja o izradi nakita za muškarce jer se tu može više eksperimentirati. Smatram kako bi muškarci trebali biti hrabriji i okušati se u nošenju nakita', poručila je Smiljka.

Više na stranici inMagazina.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju