Uvriježeno je mišljenje kako žene ne bi smjele često mijenjati partnere jer u tom slučaju spadaju u loše cure i opravdanja za njihova djela nema. No ipak opravdanje postoji, žene varaju jer imaju visok nivo hormona estradiola, tvrde najnovija istraživanja.

Žene koje imaju visok nivo hormona estradiola, hormona plodnosti, sklonije su mijenjanju partnera. Rezultati su najnovijeg istraživanja provedenog na teksaškom sveučilištu.

Žene s većom koncentracijom estradiola imaju i veći broj seksualnih partnera, ljubavnih afera, a sklonije su i flertovanju.

Tim stručnjaka objavio je rezultate najnovije studije koja objašnjava kako psihološki mehanizmi i hormoni utječu na seksualno ponašanje žena.

Istraživanju veze estradiola, hormona jajnika i seksualne motivacije provedeno je na 52 žene stare od 17 do 30 godina.

Nakon testiranja nivoa hormona pokazalo se kako žene koje su imale povećanu količinu estradiola imaju bolje mišljenje o svom izgledu i seksulanoj privlačnosti nego žene s manjom količinom hormona.

Zanimljivo je kako je skupina žena s većom koncentracijom estradiola imala i veći broj seksualnih partnera, ljubavnih afera, a sklonije su i flertovanju.

'Naše istraživanje pokazalo je da žene koje su vrlo plodne i imaju visok nivo estradiola teže zadovoljavaju svoje seksualne nagone i sklonije su traženju novih, potencijalnih i privlačnijih partnera', izjavio je voditelj studije.Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju