Nikolina Pišek uskoro će vas svojim britkim jezikom i šarmom savjetovati i zabavljati na stranicama Zadovoljne. Ona zna kako se nositi s preljubom, viškom kilograma i pokvarenim prijateljicama. No, prije nego odgovori na vaša pitanja zavirite u njezinu intimu...

Kako najradije provodite slobodno vrijeme?

- Otkada mi je vrijeme postalo luksuz, najdraža mi je varijanta apsolutnog nerada i neaktivnosti s malo dodatnog sna ili rekreacije. Posao koji radim je takav da se izmjenjuju periodi s puno slobodnog vremena i oni kada sam toliko okupirana obavezama da dnevna organizacija u domeni posao plus privatni život graniči sa znanstvenom fantastikom.

Nikolina će na stranicama Zadovoljne odgovarati na vaša pitanja. Pucajte i ispaltit će vam se!

- Mislim da sve žene pate od sličnog sindroma, budući da nas uspjeh i zarada na poslovnom planu ne oslobađaju od dužnosti koje nam se kod kuće pripisuju već po predvidljivom obrascu. Mi naime, 'bolje' kuhamo, 'spretnije' peglamo, 'brže' peremo posuđe.... Neke stvari se, očito, nikada neće promijeniti.

Bez kojih stvari u životu ne možete?

- Ne mogu samo bez jedne stvari - osjećaja slobode. Slobode da mogu raditi posao koji želim, birati radno okruženje, priuštiti si neka mala sitna zadovoljstva i za to nikome odgovarati. Biti svjesna da u svakom trenutku, ma štogod mi se dogodilo mogu stati na svoje noge i mirno spavati jer činim sve sto je u mojoj moći da zaštitim svoje dijete.

- Od materijalnih stvari - problem je da u svakom trenutku svi stvaramo nove ovisnosti, sto je momenat na kojem se bazira naše potrošačko društvo. Neću previše popovati protiv toga, neka svako uživa u malim ovisnostima poput cipela, kozmetike, odlazaka frizeru, kozmetičaru... Živimo teško i stresno, neki ventili su nam potrebni kako bi ostali normalni, novac mora cirkulirati da bi sistem opstao, a mi samo moramo biti svjesni svojih mogućnosti i ograničenja.

Što je po vama stvarno važno za dobru vezu?

- U početku dobra kemija koja izgladi sve moguće nepravilnosti i nekompatibilnosti, a zatim velika doza tolerancije i razumijevanja, i naravno, ljubavi. Mnogo je jednostavnije biti sam, sam odgovarati za svoje postupke, sam si određivati dinamiku i slagati raspored. U biti smo svi podosta egoistična bića, vazno je shvatiti kada ti je ta neka druga osoba bitnija od vlastitog egoizma, kada se dogodi taj momenat da si spreman zatomiti neke svoje želje i potrebe da bi u konačnici profitirao na nekoj drugoj strani, u tzv. partnerskom suživotu.

U biti smo svi podosta egoistična bića, vazno je shvatiti kada ti je ta neka druga osoba bitnija od vlastitog egoizma.

- Ja, kao i sve druge žene, i dalje učim po tom pitanju, činim greške i preispitujem se, ali jedina istina je da univerzalan naputak ne postoji. Svaki slučaj je drugačiji, i istina leži u nama samima.

Vjerujete li u brak?

- I da i ne. Respektiram ga, i mislim da je on kruna jedne ljubavi. Dakle, imam romantičan pogled na njega, mislim da moraš jako voljeti da bi smogao dovoljno hrabrosti da učiniš jedan takav korak. Istina je da se brakovi danas lako raspadaju, i da je ta institucija dosta daleko od one obaveze i prisege u koje su ulazile naše majke i bake, ali ja nekako vjerujem da se u njega treba ući s namjerom da on opstane, a ne sa izlikom da ga u svakom trenutku možes raskinuti.

- S druge strane, brak još uvijek smatram najdjelotvornijom institucijom u zaštiti najranjivijih članova drustva, maloljetne djece i žena koje su u određenim periodima kao što su trudnoća i rano majčinstvo jako izložene, povredljive i ovisne. Brak u tom smislu nije savršen, ali svakako barem malo prisiljava neodgovorne pater familiase da osvijeste svoju ulogu i ne zanemaruju obaveze.

Mislim da sve žene pate od sličnog sindroma, budući da nas uspjeh i zarada na poslovnom planu ne oslobađaju od dužnosti koje nam se kod kuće pripisuju već po predvidljivom obrascu.

Biste li oprostili nevjeru?

Odlučno: ne bih . Mislim da, ukoliko bih pristala na pomirenje, ta bi veza bila osuđena na propast zbog mojih neprekidnih prigovaranja i predbacivanja, zbog nepovjerenja i straha. Ali, kako znamo, ne postoji univerzalna istina, svaki slučaj je mikrokozmos za sebe.

Tko su najvažnije osobe u vašem životu?

Hana, moja kćer koja je u osnovi i podlozi svake odluke koju donosim, i Kristijan, s kojim preispitujem i koordiniram sve svoje planove.

Što kažete na prijedlog Fashion Gurua da bi ponekad ipak mogli sakriti svoje super noge i odjenuti hlače?

Ja sam stihijski tip sto se stylinga tiče, iz tih gore spominjanih hlača, da budem precizna, traperica nisam se skidala mjesecima jer nisam imala vremena za promišljanje i bile su mi u tom trentku praktične. A onda se osvijestim, shvatim da sam pretjerala, pa se uhvatim nekog drugog odjevnog predmeta i iznosim ga do besvjesti, naprosto zato jer mi je tako jednostavnije.

- Nemam vremena za svakodnevno slaganje kombinacija. Što se mojeg izgleda na ekranu tiče, tu glavnu riječ imaju stilisti koji su angažirani na nekom projektu. Ili, s druge strane, možete me vidjeti u medijima na nekim događanjima koji zahtijevaju malo svečaniji dress code, pa mi je jednostavnije posegnti za suknjom. Slažem se sa Borisom, ali ga ujedno molim da mi onda svaki dan pripremi ono u čemu me želi vidjeti, jer ja na taj dodatni napor ne pristajem!

Biste li ulogu voditeljice zamijenili ulogom sudionika na Farmi?

Ne, nisam dovoljno jaka i samouvjerena za to... I predobro mi je ovako, pa zašto to mijenjati?!

Pitajte Nikolinu!

Želite li znati kako bi Nikolina stala na kraj vašim problemima ili u koliko visokim potpeticama ćete zaista biti seksi odvažite se i postavite pitanje na zadovoljna@novatv.hr.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju