Limun ima raznoliku primjenu u domaćinstvu, kozmetici, a pomoći će vam i u kuhinji. Uz pomoć samo nekoliko kapi limunovog soka riješite se grube kože na laktovima, ispolirajte posuđe i uklonite neugodne mirise iz kuće

Neugodnih mirisa iz kuće se možete riješiti uz pomoć limunovog soka. Ukoliko vam smeta miris kojeg ostavljaju vaši kućni ljubimci zdjelicu s limunom kojeg ste prerezali na pola ostavite u kutu prostorije. Uskoro mirisima neće biti ni traga.

Limunov sok će vam pomoći u održavanju kuhinjskog posuđa. Prerežite ga na pola i njime premažite posuđe sa svih strana te ga zatim ispolirajte krpom. Zablistati će kao da je novo.

Limun će vam pomoći i prilikom kuhanja riže i krumpira. Nekoliko kapi soka će spriječiti rižu da se slijepi, a nakapate li mali limunovog soka u vodu u kojoj kuhate krumpir on neće potamniti.

Nakapate li nekoliko kapi limunovog soka u deterdžent vaše će rublje biti bilo bijelo i mirisat će svježe. Limun će ukloniti i mrlja od znoja na odjeći, odstranite ih uz pomoć mješavine limunovog soka i vode.

Limunom do zdravije kože

Staračke pjege na rukama mogu nestati ukoliko ih svakodnevno namažete limunovim sokom i tako ostavite 15 minuta. Limun pritom neće naškoditi koži.

Od limunovog soka i praška za pecivo možete napraviti piling koji će ukloniti mrtve stanice s laktova i pomoći da suha i gruba koža postane meka i nježna na dodir.

Uz pomoć limunovog soka možete ukloniti bradavice i to tako da štapićem za uši koji ste prethodno umočili u sok masirate bradavicu svaki dan toliko dugo dok se ona ne osuši.

Bolne i umorne ruke operite limunovim sokom, a zatim izmasirajte maslinovim uljem. Ruke će vam biti zahvalne, a koža meka!

Više pogledajte u inMagazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju