Razne probleme na koje nailazite u kućanstvu možete jednostavno riješiti uz pomoć omekšivača i bijelog octa. Pogledajte Jadrankine savjete i primjenite ih kako bi prostorije u vašem domu zablistale

Ukoliko imate problema s čišćenjem staklenih površina u stanu i smeta vas prašina koja se nakuplja po stijenkama tuš kabine upotrijebite omekšivač za rublje koji će riješiti te probleme.

Ukoliko se ne možete riješiti mrlja koje na prozorima ostavlja tvrda voda pokušajte uz pomoć omekšivača

U posudu stavite omekšivač i pomiješajte ga s vodom u omjeru 1:4 te otopinu ulijte u posudu s raspršivačem. Otopinu nanesite na površinu i očistite krpom. Tako ćete spriječiti nakupljanje prašine.

Ukoliko se ne možete riješiti mrlja koje na prozorima ostavlja tvrda voda pokušajte uz pomoć omekšivača. Nanesite ga na prozorsko staklo i ostavite da stoji desetak minuta. nakon toga staklo obrišite mokrom krpom.

Neugodne mirise i zaostali smrad dima iz prostorije ćete najlakše ukloniti uz pomoć bijelog octa. U plitku posudu ulijte ocat pomiješan s vodom i ostavite u kutu sobe. Neugodni mirisi će nestati kroz nekoliko sati.

Uz pomoć octa ćete lako ukloniti nečistoću sa škara. Nemojte ih čistiti vodom kako ne bi zahrđale, već krpu namočite u bijeli ocat, očistite škare i zatim prebrišite suhom krpom.

Ukoliko su plastične posude koje koristite u kuhinji poprimile miris hrane problem ćete najlakše riješiti ako šnitu kruha, koju ste prethodno namočili u bijeli ocat ostavite u posudi preko noći.

Miris će do jutra nestati, a vaše će posude biti ponovo kao nove!

Više u inMagazinu.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju