Prema posljednjem istraživanju provedenom u Velikoj Britaniji, petina muškaraca smatra kako je u redu udariti svoju partnericu, a deset posto njih smatra da se flertovanje djevojke ili žene može kazniti udarcem. Nova i najveća kampanja britanske vlade protiv naselja nad ženama stigla je u pravo vrijeme,a obuhvaća sve veće europske gradove

Britanska vlada krenula je u dosad najveću kampanju protiv nasilja nad ženama, djevojkama i djevojčicama. Kampanju je pokrenila britanska ministrica unutarnjih poslova Jacqui Smith koja je najavila kako će u kampanji sudjelovati svi veći europski gradovi.

Polovica ispitanih muškaraca smatra kako je žena barem djelomično odgovorna za silovanje i to ako nije dovoljno glasno i jasno rekla 'ne'

Kampanji u prethodila brojna istraživanja čiji su rezultati bili više nego šokantni. Naime, čak trećina ispitanika poznaje ženu ili djevojku koja je bila žrtva kućnog nasilja.

Petina njih smatra kako je sasvim u redu mlatnuti svoju ženu ili djevojku, a deset posto njih smatra da je šaka u glavu primjerena kazna za ženu koja flertuje s drugim muškarcem.

Najgori podaci tek dolaze, jer čak polovica ispitanih muškaraca smatra kako je žena barem djelomično odgovorna za silovanje i to ako nije dovoljno glasno i jasno rekla 'ne'.

Cilj ovog istraživanja je namjera britanske vlade da razotkrije što veći broj muškaraca koji imaju nasilnu prošlost ili povijest kućnog, odnosno obiteljskog nasilja, ali i konkretne ciljeve.

Naime, policija će dobit ovlasti da iz kuće udalje muškarce koji su proveli nasilje nad ženama, dok se žrtve ne odluče na tužbu ili ne, a razmišlja se da nasilnik zakonski bude jednako tretiran kao pedofil.

Prema policijskim podacima, jedan od pet zločina koji se dogode u Velikoj Britaniji povezani su obiteljskim nasiljem, a čak jedno od šest ubojstava posljedica je obiteljkih svađa ili nasilja.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju