Čarobnica Jadranka pokazala je nekoliko jednostavnih trikova uz pomoć kojih ćete spriječiti grudanje smeđeg šećera i stvaranje leda u sladoledu. Pokazala je i kako oprati tvrdokornu nečistoću s ruku pomoću soli i maslinovog ulja.

Iako je ljeto prošlo vi i dalje uživate u sladoledu, ali vas muči kako se riješiti leda koji se u zamrzivaču hvata za omiljenu poslasticu.

Taj problem možete riješiti stavljanjem plastične folije ili masnog papira. Prije nego sladoled stavite u zamrzivač izrežite papir i stavite ga u posudicu da barem malo viri iz kutije te kutiju zatvorite poklopcem.

Ukoliko volite smeđi šećer, najbolji način da ga očuvate je da ga držite u hladnjaku u plastičnoj vrećici čime ćete riješiti problem stvaranja grudica koje je kasnije teško usitniti.

Čišćenje lica šamponom za kosu? Pokušajte!

Nestalo vam je mlijeka za uklanjanje šminke, iskoristite šampon za kosu. Stavite šampon na vatu i pređite preko dijelova lice gdje je šminka najjača i potom dobro isperite lice.

Sušilom za kosu protiv prašine!

Otklonite mrlje uz pomoć omekšivača

Ukoliko su vam ruke jako prljave, očistite ih na prirodan način. Uzmite krupnu kuhinjsku sol te dodajte žlicu maslinovog ulja, potom ruke dobro istrljajte i isperite vodom i sapunom. Osim čišćenja od nečistoće vaše će ruke dobiti i hranjivu masažu.

Više u inMagazinu.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju