Osmijeh je najpoželjniji dio svake dobre fotografije. No, kako biste bili sigurni u uspjeh fotodokumentiranja druženja s kolegama ili tuluma s prijateljima, otkrivamo vam nekoliko trikova sa crvenog tepiha

Sa sezonom slavlja pod rukom obavezno ide i sezona fotografiranja. Ako već niste vi glavni fotograf u društvu, neki od vaših prijatelja sigurno spremno vrebaju s fotoaparatom ili mobitelom.

Spadate li među one koja s uslikanim fotografijama nikada zadovoljna, donosimo vam trikove uz koje više nikada nećete morati odznačiti sliku s Facebooka.

Nanesite šminku koju kamera voli
U pravilu su najfotogeničnija lica četvrtastog oblika, naglašene čeljusti i visokih jagodica zato jer ona djeluju najviše trodimenzionalno. No, bez obzira kakvo lice imate, zavaravanjem kamere možete sakriti podbradak, nesavršen ten te vrećice ispod očiju.

1. Za savršen ten izaberite mat puder. Dok na prirodnom svjetlu blistava koža izgleda dobro, kamera ne voli blještavi ten niti svjetlucava sjenila za oči.

2. Muči li vas 'dvostruka' brada nanesite bronzer duž linije čeljusti i strukture lica.

3. Naglasite jagodice rumenilom kako biste stvorili optičku iluziju kutova i blagu udubljenost u obrazima.

4. Izaberite tamnu šminku kojom ćete prekriti kapke i tako oči učiniti većima. Stvorite duboki pogled s tamno smeđim ili crnim tušem i maskarom uz koje će vam pogled doći do izražaja.

5. Uz crveni ruž vaš će osmijeh biti apsolutno razoružavajući.

Poziranje
Dijelovi tijela bliže fotoaparatu djelovat će veće neko što to zaista jesu. Kako biste izbjegli fotografski fijasko potrebno je pridržavati se nekoliko savjeta sa crvenog tepiha.

1. Zauzmite najpoznatiju celebrity pozu u kojoj ste blago zaokrenuti prema kameri s jednom nogom u laganom iskoraku i blago savinutoj u koljenu. Podignite bradu i povucite ramena prema nazad. Tako će tijelo izgledati manje, a vaše će držanje biti pravilnije.

2. Možete izabrati i malo zavodljiviju varijantu u kojoj jednu ruku stavite na bok, dok drugu ispružite i stavite na bedro stavljajući lakat iza leđa. Time ćete sakriti obješene tricepse, i ruke će djelovati čvršće. Rukom na boku sakrit ćete eventualne jastučiće na njemu nataložene.

>> Zašto je Jessici Albi potreban Photoshop?

>>Fotografije kriju tajnu uspješnog braka

3. Izbjegavajte fotografiranje iz prevelike blizine. Recite osobi koja vas slika da fotografira blago odozgo. Tako ćete se prisiliti podignuti glavu, šire otvoriti oči i ispraviti držanje – što su tri 'sastojka' svakog dobrog poziranja.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju