I ove je godine posljednji vikend u studenome rezerviran za najbolja vina i probrane gastronomske delicije. U petak, 27. studenoga u hotelu The Regent Esplanade Zagreb počinje 4. Međunarodni festival vina i kulinarstva

Na jednom mjestu okupit će se svi najpoznatiji hrvatski vinari i proizvođači maslinovog ulja, tartufa, pršuta, sireva, meda, slatkih delicija, a na festivalu će ove godine biti više od 200 najboljih vinara iz cijele Hrvatske te izlagača iz najpoznatijih vinskih zemalja poput Francuske, Italije, Australije, Novog Zelanda, Južnoafričke Republike i to je najbolji dokaz da je Međunarodni festival vina i kulinarstva nezaobilazna postaja za svakog istinskog ljubitelja vina i gastronomije.

Festival će okupiti najpoznatije hrvatske vinare i proizvođače maslinovog ulja, tartufa, pršuta, sireva, meda te slatkih delicija.

Misija Međunarodnog festivala vina i kulinarstva iz godine u godinu ostaje ista, podići kulturu pijenja vina i uživanja u hrani na jednu višu razinu.

'Na Festivalu će biti održane posebne vinske prezentacije te kulinarske radionice koje će zadovoljiti i najizbirljvija nepca', rekao je organizator Ivan Dropuljić.

Festival koji će se održati 27. i 28. studenoga u hotelu The Regent Esplanade Zagreb, bit će otvoren za sve posjetitelje od 11 do 20 sati. Cijena ulaznice je 100 kuna, a 50 kuna se plaća kaucija za čašu za kušanje

U sklopu Festivala održat će se i aukcija rijetkih arhivskih vina vinarije Kutjevo kojih nema u redovnoj prodaji, što im daje dodatnu vrijednost.

Na aukciji su u ponudi početna godišta 1947. godine po početnoj cijeni od 15.000,00 kuna, te slijede 1948. g., 1951. godina te arhivska vina s potpisima hrvatskih rukometaša.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju