Imate mnogo, mnogo para, vruće vam je, a vi ne želite da vaša stopala gore na vrućem pijesku? Nema problema. U ekskluzivnom hotelu u Dubaiju stvara se prva plaža sa hlađenim pijeskom na svijetu.

Vrućina iz pijeska će se usisavati i hladiti tako da će gostima biti vrlo ugodno ležati ihodati po našim plažama, a to je luksuz koji neki gosti žele i mogu dobiti, kazao je predsjednik hotela Soheil Abedian

Imate mnogo, mnogo novaca i volite da vaši zahtjevi budu promptno ispunjeni, pa čak i kada zvuče nemoguće.

Dakle, ne želite da vam gore noge dok hodate po plaži, nego želite gaziti po primjereno rashlađenom pijesku. Da, takva plaža se radi i bit će smještena u blizini hotela Palazzo Versace.

Plaža će se hladiti sustavom cijevi koji će upijati, odnosno usisavati toplinu, a na samo j plaži nalazit će se divovski ventilatori.

- Vrućina iz pijeska će se usisavati i hladiti tako da će gostima biti vrlo ugodno ležati ihodati po našim plažama, a to je luksuz koji neki gosti žele i mogu dobiti, kazao je predsjednik hotela Soheil Abedian.

Hotel će se otvoriti krajem 2009. godine. Za sad jeidne 'probleme' stvara udruga za zaštitu okoliša koja se oštro protivi ogromnoj potrošnji energije.

Prema procjenama, svaki stanovnik Dubaija godišnje u zrak ispusti oko 44 tone ugljičnog dioksida, a uz ovakve projekte ta će emisija biti još i veća.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju