Istraživanje američke televizije Oxygen pokazalo je kako žene sanjaju o životu top modela, spremne su se udati za neprivlačnog muškarca, no prijateljstvo dolazi prije svega

Kakva je danas vrijednosna ljestvica suvremene žene? Je li na ljestvici prioriteta na prvom mjestu ljepota, biraju li radije znanstvenu karijeru ili bi željele raditi kao top model?

Istraživanje je pokazalo kako je suvremena žena spoj pragmatizma i altruizma, ona je istovremeno tašta i nesigurna, te odana i samoživa

Istraživanje američke televizije Oxygen uključilo je više od dvije tisuća žena u dobi između 18 i 34 godine kako bi doznali do kakvih vrijednosti drži suvremena žena.

Rezultati su pokazali da čak četvrtina ispitanica više želi pobjedu na natjecanju za modele, nego li Nobelovu nagradu za mir.

Polovica ispitanica u dobi između 18 i 24 godine izjavilo je kako bi se bez zadrške udale za fizički neprivlačnog muškarca ukoliko bi isti imao više milijuna dolara na svom računu.

No, da žene nisu sušta pragmatika spasio je podatak da više od svega cijene prijateljstvo. Čak 88 posto njih bi se odreklo šminke, nakita i mobitela ako bi time spasile prijateljstvo.

Čak 88 posto njih bi se odreklo šminke, nakita i mobitela ako bi time spasile prijateljstvo. Dvije trećine ispitanica odmah bi obrijalo glavu ako bi time spasile život nepoznate osobe

I ne samo to, dvije trećine ispitanica odmah bi obrijalo glavu ako bi time spasile život nepoznate osobe.

Prema riječima dr. Jenn Berman psihoterapeutkinje, istraživanje je pokazalo kako je suvremena žena spoj pragmatizma i altruizma, ona je istovremeno tašta i nesigurna, odana i samoživa.

- Ova anketa pokazala je dihotomiju u svima nama, zaključila je dr. Berman.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju