Mamurluka ćete se najbolje riješiti ukoliko pojedete žlicu meda, a štucanje može zaustaviti naslac od kikirikija. Što učiniti kada vas muče glavobolja i nizak tlak te kako se obraniti od ugriza komarca provjerite u Jadrankinim kućnim čarolijama

Muči li vas štucanje pokušajte se riješiti tog nezgodnog problema uz pomoć maslaca od kikirikija. Zagrabite punu žlicu i polako ju pojedite.

Ukoliko vas muči nizak tlak uzimajte puno voća bogatog vitaminom C, pijte velike količine čaja i u organizam unesite barem dvije litre tekućine dnevno. Salata od celera je također dobra za osobe koje pate od niskog tlaka, začinite ju maslinovim uljem, octom i soli i imate ukusan dodatak obroku.

Muče li vas bolovi, a ne volite uzimati tablete napravite čaj koji će djelovati protiv bolova. Najbolji je čaj od kamilice i metvice, a djelovat će odlično ukoliko ga popijete prije odlaska na spavanje.

S dolaskom toplijih dana važno je nadoknaditi izgubljenu tekućinu stoga pripazite na unos tekućine. želite li se osvježiti na brzinu, umočite oba dlana u posudu s hladnom vodom na 15 sekundi. Vjerujte ovaj recept djeluju!

Dodatno osvježenje pružit će vam i kockice leda s limunovim sokom, a zadovoljit će i vašu dnevnu potrebu za vitaminom C.

Ukoliko često zaboravljate sitnice u prehranu uvrstite celer i češnjak. Te namirnice će vam pomoći da da ne zaboravljate na sitnice.

Mali savjeti za ukusno povrće

Patite li od lošeg raspoloženja i skloni ste depresiji pojedite svaki dan jednu šalicu svježe pripremljenog špinata. Pomoći će vam da budete dobre volje i osigurati potrebnu količinu B vitamina.

Ukoliko osjećate mamurluk najbolje rješenje je žlica meda koju ste stavili na kreker. Fruktoza iz meda pomoći će da alkohol napusti tijelo.

Više pogledajte na stranici inMagazina.