Brojne svjetske zvijezde posebno su senzibilne kada je u pitanju teška situacija koja ne jenjava u zemljama Trećeg svijeta.Poznata glumica i Unicefova ambasadorica tokom svog posjeta Sierra Leoneu nimalo nije okljevala podojiti gladno afričko dijete.

' Vidiš da dijete umire od gladi, njegova majka nema mlijeka i jdnostavno kako ne podojiti to dijete', izjavila je poznata glumica.

Osim brojnim donacijama i sudjelovanjima na humanitarnim događanjima, neke zvijezde učinile su puno više.
Tako je Angelina Jolie svoje prvo biološko dijete, kćerkicu Shiloh rodila u Namibiji, Madonna je nakon samo jednog posjeta Malaviju posvojila dvogodišnjeg Davida. No poseban čin glumice Salme Hayek, zadivio je cijeli svijet. Glumica je tokom svog posjeta Sierra Leoneu dojila afričko dijete.

Salma je u Sierra Leone došla kao humanitarka u sklopu Unicef-ovog projekta iskorijenjivanja tetanusa u Africi. Bolest koja u Europi više nikoga ne zabrinjava glavni je uzrok smrti u zemljama Trećeg svijeta, gdje svake tri minute jedno dijete umire od tetanusa.


Vidjevši situaciju u tamošnjim bolnicama i uvjete u kojima žive djeca, glumica je bila pogođena i šokirana. U to vrijeme njena kćer Valentina imala je 16 mjeseci, a Salma je bez imalo ustručavanja pomogla jednoj majci koja nije imala dovoljno mlijeka za nahraniti bebu.

' Vidiš da dijete umire od gladi, njegova majka nema mlijeka i jdnostavno kako ne podojiti to dijete', izjavila je poznata glumica.


Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju