Predsjednik Barak Obama dolazi u posjet ruskom kolegi Dmitriju Medvjedevu. U njegovoj će pratnji biti i prva dama Michelle kojoj su savjetovali što manje pojavljivanja pred kamerama

Osim susreta dvojice vjerojatno najmoćnijih ljudi na svijetu, svjetska će javnost sa zanimanjem pratiti njihove supruge. Michelle Obama i Svjetlana Medvjedev oličenje su suprotnosti SAD-a i Rusije.

Svjetlana Mevjedev je pobožna, povučena i konzervativno odjevena. Bavi se dobrotvornim radom, podupire umjetnost i uglavnom je u sjeni supruga, ruskog predsjednika Dmitrija Medvjedeva. Točno onakva prva dama kavu Rusi žele.

Dakle, ona je potpuna suprotnost prvoj dami amerike koja privlači pozornost javnosti svojim stilom i postavlja nove modne trendove.

'Supruga predsjednika bi trebala biti malo u sjeni. Iako definitvno radi odličan posao, naravno društveni. Zato joj treba odati priznanje. Rekla bih da žene koje su uz velike ljude trebaju biti iza njih, malo u sjeni', mišljenje je jedne stanovnice Moskve.

Michelle Obama je najpoželjnije lice s naslovnice

'Najviše bismo je željeli vidjeti u sirotištima ili na nekim dobrotvornim zbivanjima. To bi bilo dobro, ali ako da neku političku izjavu, to nije primjereno', rekao je jedan od prolaznika.

Ipak, za razliku od njezinih prethodnica u ulozi ruske prve dame, Svjetlanu Medvjedevu prati glas osobe koja je iza kulisa vrlo utjecajna. Priča se da je ona sredinom devedesetih ponovno pokrenula suprugovu političku karijeru.

'Ona je pronašla svoje mjesto uz takvu osobu, predsjednika Rusije. Nije lako, ali mislim da će uspjeti. Vidjet ćemo tko je bolji, Michell ili naša Svjetlana, rekla je Oksana Fjodorovna, Miss Universe iz 2002.

Kako se susret ipak događa na ruskom terenu, dužnosnici Bijele kuće savjetovali su Michelle Obami da izbjegava svjetla reflektora tijekom boravka u Moskvi.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju