Prema najnovijem istraživanju, spol još uvijek određuje koje kućanske poslove obavlja muškarac, a koje žena. Muškarci bacaju smeće, kose travu..., a žene mijenjaju pelene, peglaju i brinu o godišnjicama, poklonima i djeci.

Podjela poslova na njezine i njegove još uvijek je aktualna. Iako se u pogledu ravnopravnosti mnogo toga promijenilo, čini se da napredak nije pogodio i kućanstvo.

Jedini posao koji žene i muškarci u pravilu dijele jest kuhanje, dok su ostali kućanski poslovi još uvijek raspoređeni tradicionalno. Dakle, žene mijenjaju pelene, peru rublje i peglaju, a muškarci bacaju smeće, postavljaju police...

Prema istraživanju portala TheBabyWebsite.com postoje 'plavi' i 'ružičasti' poslovi.

Muškarci su tako zaduženi za postavljanje polica, pranje prozora, istraživanje čudnovate buke u kući, otčepljivanje zahoda..., a žene za kupovinu poklona, pranje odjeće, brigu oko rođendana i godišnjica, čiščenje dječjih ušiju.

Rezultati istraživanja pokazali su kako podjela poslova nema nikakve veze sa sposobnošću oba spola.

Stvar je u tome da muškarci jednostavno bolje barataju rukama u nekim stvarima, dok su žene po svojoj prirodi organiziranije i metodičnije kada su u pitanju kućanski poslovi, stoji u obrazloženju ankete.

Osim toga, pokazalo se kako je jedini posao koji oba spola dijele kuhanje!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju