Imate li strašnu želju promijeniti nešto u svom kućanstvu poigrajte se starim stvarima na potpuno nov način. Sitnice koje svakodnevno upotrebljavate uz dobru će ideju zablistati te ispuniti vašu želju za promjenom, a vaš kućni budžet ostaviti netaknut

Stvari koje svakodnevno koristite u kućanstvo mogu vam poslužiti na potpuno nov način koji će unijeti dašak promjene i u vama zadovoljiti želju za promjenu. Vrijeme recesije nije najbolji trenutak za ispunjavanje želja poput novog stola u kuhinji ili police koja će unijeti toliko željenu promjenu u vaš dnevni boravak.

Umjesto da napadate kućni budžet ili smiješkom zavodite prodavačicu kako bi artikl kupili na što više rata poradite na svojoj kreativnosti.

Prilikom serviranja pića poslužite se cjedilom. Stavite ga na vrh posude i u njega ubacite kockice leda. Spriječit ćete plivanje leda u vodi koja će kroz rupice u cjedilu odlaziti u posudu, a vaši će gosti uvijek imati kockice na raspolaganju. Ovaj kućni izum će također biti neobična dekoracija na vašem stolu.

Rođendansko iznenađenje neće biti potpuno ukoliko svjećica nestane u torti. Nedostaje li vam plastični dio svjećice jednostavno se poslužite omiljenim dječjim doručkom. Čokoladni kolutići od žitarica poslužit će kao postolje za svjećicu i oduševiti male goste.

Ukoliko vam nikako ne uspijeva ulaštiti omiljene cipele poslužite se trikom koji uključuje jestivo ulje. Na komad vate ili blazinicu kapnite malo ulja i bacite se na posao. kako bi uklonili eventualni višak nakon što ste cipele prebrisali nauljenom blazinicom, još jednom preko njih pređite mekanom krpom.

Savršene palačinke su ponos svake domaćice, kako bi spriječili svađu među ukućanima čija je palačinka najveća ili najljepša pripremljenu smjesu stavite u bocu od kečapa koju ste prethodno dobro oprali. To će vam omogućiti da na tavu uvijek stavite istu količinu smjese, a rezultat će biti palačinke kao iz kalupa!

Uz pomoć igle i konca te materijala koji ste kupili na restlove napravite uloške za pribor za jelo koji će dati onaj poseban štih vašem stolu. Uz pomoć mašine za šivanje na materijalu napravite četiri džepića u koje ćete umetnuti pribor za jelo te preklopiti ostatkom materijala. Ovo iznenađenje će oduševiti vaše goste.

Potrošene role od WC papira su odličan ukras za vašu kupaonicu. Poslužit će vam kao držač za gumice za kosu i ukosnice te kao ukras koji će osvježiti omiljenu prostoriju u stanu.

Kako bi izbjegli gomilanje plastičnih vrećica po ladicama ili ormarima poslužite se kutijom za maramice. Nakon što ste potrošili sve papirnate maramice nemojte baciti kutiju već u nju ugurajte manje vrećice koje ćete tako imati na jednom mjestu i nadohvat ruke, a zauzet će i manje prostora.

Umjesto da napadate kućni budžet ili smiješkom zavodite prodavačicu kako bi artikl kupili na što više rata poradite na svojoj kreativnosti.

Ukoliko ste s putovanja donijeli plastične kape za tuširanje, a nemate ih namjeru koristiti prilikom obavljanja higijene odlično će vam poslužiti prilikom pakiranja. U njih možete staviti salonke ili balerinke te tako zaštiti kofer ili odjeću od prljanja.

Vunene rukavice koje ne volite nositi mogu vam poslužiti kao etui za sunčane naočale, a kutiju od šibica možete spremiti set za šivanje koji je dobro imati uvijek u torbi, a ukoliko ste zagubili torbicu od fotoaparata, kako bi ga zaštitili od ogrebotina stavite ga u odgovarajuću kutijicu od sapuna.

Problem koji muči gotovo svaku ženu su haljine i majice koje kližu s plastičnih vješalica. Doskočite ovom problemu tako što ćete na krajeve vješalica stavite gumice za kosu ili gumene narukvice u različitim bojama.

Omiljena ženska zanimacija, peglanje može postati jednostavno. Prilikom peglanja teško dostupnih mjesta poput onog između dva gumba na muškoj košulji poslužite se peglom za kosu. Možda zvuči nevjerojatno, no funkcionira! 

 

Pratite Zadovoljnu na Facebooku!

Jednim klikom postanite obožavatelj Zadovoljne na Facebooku!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju