Zaposlene žene koje pokušavaju pronaći balans između karijere, obitelji i uhvatiti trenutak za sebe rješenje svojih problema su pronašle u bijelom prahu. Velika Britanija tako se susrela s novim trendom - kućanicama na kokainu

Zaposlena majka dvoje djece iskoristila je priliku i ukrala rijetke dvije minute za sebe. Izvukla je novčanicu od 20 dolara, smotala je, kleknula na pod u kupaoni i pošmrkala lajnu kokaina.

Odjednom je osjetila nalet pozitivne energije, vratila se u kuhinju kako bi provjerila je li sve u redu s večerom. Bijeli prah u trenutku ju je pretvorio u potpuno novu ženu.

Iako zvuči nevjerojatno, ovakav scenarij se svakodnevno ponavlja u obiteljima u kojima žene pokušavaju stati na kraj dnevnim obavezama.

Alarmantni podaci pokazali su kako je broj žena koje konzumiraju kokain po prvi puta jednak broju muškaraca. Od 25 žena, njih 15 priznaje kako uživa u blagodatima koje im pruža droga s A liste.

Stručnjaci upozoravaju na veliki postotak žena srednje klase koje konzumiraju drogu koja je nekada bila rezervirana za bogate i slavne.

Već nakon prvog konzumiranja kokaina mnoge su žene shvatile da će im to dati dovoljno energije da bez problema izvrše sve obaveze.

Francesca, zaposlena majka troje djece u četrdesetima priznaje kako joj je kokain u dvadesetima bio normalan oblik zabave, no nakon udaje i rođenja prvog djeteta bila je sigurna kako više nikada neće posegnuti za bijelim prahom. Ipak, stres i pritisak bili su preveliki i jedini način da si olakša svoje stanje je vidjela u kokainu.

'Već nakon prvog puta sam shvatila da će mi to dati dovoljno energije da bez problema izvršim poslovne i kućanske obaveze', prisjeća se Francesca.

Lajna kokaina postala je kao čaša vina nakon napornog dana, idealno sredstvo za opuštanje, no kada kokain prestane djelovati ostaju depresija i razdražljivost. Nakon godinu dana takvog života Francesca je potražila stručnu pomoć u odvikavanju.

Cifra koju žene koje posežu za kokainom tjedno troše na bijeli prah prelazi 300 funti što je i veliki udarac na kućni budžet jedne obitelji.

Stručnjaci su zabrinuti da u Velikoj Britaniji postoji veliki broj žena poput Franceske koje se boje priznati svoju ovisnost iz straha da će ostati bez posla i obitelji.

Četrdesetogodišnja Sarah Graham koja je potrošila devet godina i više od 100 tisuća funti na svoju ovisnost danas vodi kliniku Sarah Graham Solutions u kojoj su trećina klijenata žene.

Veliki broj zaposlenih žena nema vremena za sebe zbog obaveza, a kada im netko ponudi kokain kao sredstvo za rješenje njihovog problema u početku to izgleda idealno i dostupno jer za samo 25 funti možete uživati u navali energije i odličnog raspoloženja.

Mnoge žene kojima kokain izgleda kao idealan izlaz iz naizgled bezizlazne situacije ni ne razmišljaju kako ih uzimanje praha može koštati svega u što vjeruju u životu. Dok nije prekasno...

Kokain povećava mogućnost od srčanog udara, a dugo konzumiranje može uništiti jetru i mentalno zdravlje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju