Imate li problema s miševima u kućanstvu, a ne znate kako ih se rješiti pokušajte uz pomoć Jadrankinih čarolija. Ona predlaže mentu, pijesak u kojem mačka vrši nuždu i maslac kikirikija

Ukoliko su se u vaš dom privremeno nastanili miševi za početak popunite sve veće pukotine i otvore čeličnom spužvom ili vunom. Tako ćete spriječiti miševe da uđu u prostor jer neće moći pregristi taj materijal.

Prostor u koji povremeno ulaze miševi je potrebno dobro počistiti jer je njihov izmet izvor zaraze. Sve površine u prostoriji operite izbjeljivačem te nakon toga deterdžentom.

Rijetko koja kućna mačka će odigrati ulogu lovca, no poslužite se pijeskom u koji životinja vrši nuždu. Korišteni pijesak posipajte ispred ulaza, a miris mačje mokraće će spriječiti i najumornije miševe da uđu u vaš dom.

Još jedan trik uz pomoć kojeg možete riješiti ovaj neugodni problem jest poslužiti se mentom. Mentu smrvite i stavite u posudu s vodom te rasporedite po kući ili stanu. Miris će otjerati miševe i usput zamirisati vaš prostor.

Odlučite li postaviti zamke ovim neugodnim štetočinama zaboravite na sir. Miševe će privući maslac od kikirikija!

Više u inMagazinu.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju