Na popisu stvari koje žena mora imati je prva na listi, vrijednost joj je tolika da ju možete zamijeniti za manji auto, a iz mode ne izlazi od 1984. kada je i nastala. Victoria Beckham u svom ormaru ima sto komada, a procijenjene su na milijun i pol funti

Riječ je o Birkin torbama koje u ormaru ima svaka zvijezda koja drži do sebe, no nitko se nije ni približio gospođi Beckham. Ovisnica o torbama u svom ih omaru ima sto, a jedna web stranica izračunala je kako njihova približna vrijednost prelazi milijun i pol funti.

Cijena osnovnog modela ove torbe za koju postoji velika lista čekanja iznosi 5 tisuća funti što je oko četrdeset tisuća kuna, no Victoriju ne zadovoljavaju modeli koje imaju 'svi'. Ona želi i može si priuštiti one posebne Birkin torbe.

Cijena osnovnog modela je 5 tisuća funti, no Victoria više voli one od 42 do 80 tisuća funti. Ponosna je vlasnica najskupljih modela.

U njezinom vlasništvu je crna Birkin torba izrađena od krokodilove kože te roza izrađena od nojeve kože. Cijena takvih posebnih komada je 42 tisuće funti ili 340 tisuća kuna.

Najrjeđa među Birkin torbama je ona pod nazivom 'Silver Himalayan' koja na sebi ima dijamant od tri karata, a cijena joj je 80 tisuća funti. Svoje je mjesto pronašla u ormaru Victorie Beckham.

Ovu 'must have' torbu dizajnirao je 1984. francuska modna kuća Hermes, a ime je dobila prema glumici i pjevačici Jane Birkin. Danas se smatra modnim klasikom.

Torba je nastala nakon što je Jane Birkin na putu između Londona i Pariza opisivala koliko je teško pronaći idealnu torbu za vikend putovanja. Nedugo nakon toga Birkin torba je dostavljena u njezin stan.

Bez obzira na cijenu, modni znalci tvrde kako je Birkin torba komad u koji treba uložiti jer je vječna i ne izlazi iz mode. Dokaz tome je i dvogodišnja lista čekanja.

S godinama torba dobiva na vrijednosti, pa čak i iznošeni komadi drže svoju vrijednost i može ih se nabaviti po cijeni od 10 do 63 tisuće funti.

Tko ju želi, no nema toliko novaca za 1,700 funti može je iznajmiti na sedam dana.  

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju