Slavni američki kuhar Mario Batali sa svojom prijateljicom i suradnicom Gwyneth Paltrow snimio je gastroputopis 'Spain... On the Road Again' . Tijekom tog putovanja rodila se ideja o novom putu, a u konkurenciji su Hrvatska i Italija, te Bolivija i Peru

Jedna od najslavnijih i najboljih američkih kuhara Mario Batali sa glumicom Gwyneth Paltrow snimio je kulinarski putopisni show 'Spain... On the Road Again' u kojem su prikazali svoj put kroz Španjolsku.

Slavni Mario Batali vlasnik je čak trinaest restorana u SAD-u od kojih je sedam u New Yorku, a objavio je čak šest kuharica

Svrha tog putovanja bila je istraživanje tradicionalnih španjolskih jela, delicija, vina.. što je mala ali odabrana gastro ekipa obavila s iskrenim oduševljenjem pravih gurmana.

A iako je bilo za očekivati kako će kuhar i gastro kritičar ponijeti najveći teret na svojim leđima, Gwyneth je iznenadila količinom hrane koju je uporno unosila u svoje vitko tijelo

U tom gurmansko-avanturističkom timu, osim glumice,  bili su i gastrokolumnist New York Timesa Mark Bittman te španjolska glumica Claudia Bassols, koja je grupi bila vodič i domaćin.

Vozeći se u automobilu, gastro ekipa Marija Batalija posjetila je više od trideset španjolskih gradova, a u svakom su kušali lokalne specijalitete u domaćim restoranima, a nisu se obazirali na rejting ili cijene ugostiteljskih objekata.

Tijekom putovanja gastro ekipa oduševila se španjolskim jelovnicima, a rodila se i ideja o novom showu, odnosno novom gastro putopisu.

Tijekom gastro putovanja po Španjolskoj rodila se ideja o novom putu, a u konkurenciji su Hrvatska i Italija, te Peru i Bolivija

U konkurenciji su Italija i Hrvatska, te Peru i Bolivija, a odluka bi se mogla doznati vrlo skoro.

Slavni Mario Batali vlasnik je čak trinaest restorana u SAD-u od kojih je sedam u New Yorku.

Objavio je čak šest kuharica, a njegova je kulinarska reputacija neprijeporna.

Odluči li se za Hrvatsku kao odredište svoje gastronomske ekspedicije bit će to velika turističko-kulinarska promocija Lijepe naše.

 

 

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju