Ona je nazaposlena. Ima 47 godina i prijavila se na TV show 'Britain's Got Talent'. Cilj u životu joj je postati profesionalna pjevačica. Da, Susan Boyle pokazala je da sredovječna i pomalo neugledna žena može dignuti svijet na noge

Živi sama s mačkom

Ona je Susan Boyle i svi govore o njoj. Nije poznata zvijezda, nezaposlena je i ne izgleda nimalo holivudski. Štoviše, Susan je neugledna, sjedokosa, loše odjevena žena koja se, činilo se paradoksalno, prijavila na najutjecajniji britanski talent show. Živi sama sa svojom mačkom Pebbles.

Susan je neugledna, sjedokosa, loše odjevena žena koja se, činilo se paradoksalno, prijavila na najutjecajniji britanski talent show. Živi sama sa svojom mačkom Pebbles, na selu, ima 47 godina i božanski glas. Susan Boyle je kao kristalna kap kiše.

No, istovremeno Susan Doyle jest zvijezda koja je svoju prijavu, unatoč navedenom ili možda baš zbog toga, poslala sa stotinama drugih mladih ljudi koji žele postati zvijezde.

Počelo je uobičajeno i cinični član žirija Simon Cowell iznenađen njezinom dobi čudio se što se žena u toj dobi prijavila na talent show namijenjen ponajprije mladima.

Glas anđela

No, Susan se nije smela. Najavila je pjesmu ' I Dreamed a Dream' i počela pjevati. I dogodilo se čudo. Susan ima glas slavuja, a pjeva s takvom lakoćom da bi se Beyonce i Mariah Carey sa svojim vokalnim prenemaganjem mogle sakriti iza njezinih širokih skuta.

Odjevena je skromno i neupadljivo. Nema make up, podeblja je, kosa joj je posijedila, pa ipak, Susan je bila fenomenalna. Plakali su svi.

Publika, dignuta na noge skandira, a snimka njezinog videa pogledana je samo u jednom danu više od dvanaest milijuna puta.

Jedna od sutkinja Amanda Holden otvoreno je kazala kako će zabraniti Cowellu da je odvede kod zubara, oboji joj kosu i napravi holivudski make-over. Susan Boyle mora ostati takva kakav jest.

Fenomen Susan Boyle je značajan. Ljudima je jednostavno dosta. Dosta im je make-overa, lažnih grudi, prčastih noseva i izvijanja u kratkim hlačicama i pjevanja 'uh baby'. Dosta im je kratkotrajnih zvijezda, malih hitova, skandala, , plastičnih operacija i pjevača koje će zaboraviti do sutra ujutro

Fenomen Susan Boyle umnogočemuje značajan. Ljudima je jednostavno dosta. Dosta im je make-overa, lažnih grudi, prčastih noseva i izvijanja u kratkim hlačicama dok na ušni mikrofon pjevačice uzdišu 'uh baby'.

I svi su plakali

Dosta im je kratkotrajnih zvijezda, malih hitova, skandala, afera, plastičnih operacija, dugih plavih kosa i tamnoputih plesačica u r&b spotovima. Dosta im je izvježbane Madonne, savršene produkcije, prenakićenih koncerata, freaky Michaela Jacksona i bendova koje će zaboraviti do sutra ujutro.

Susan Boyle je potrebna. Nezaposlena 47 godišnjakinja, kristalnog, božanskog glasa koji je sve ove godine bez nus pojave frustracija i nezadovoljstva uspješno skrivala kristalno čisti glas.

Susan Boyle je čista i neiskvarena, a njezina iskrenost ni u jednom trenutku, unatoč naporima sarkastičnog žirija, nije skrenula u sferu paradoksa.

I Hollywood plače

Rasplakala je glumce u Hollywoodu, voditeljicu talk showa Kathie Lee Gifford, Demi i Ashton njezinu su snimku stavili na Twitter, sve svjetske agencije izvijestile su o njezinom rijetkom i dragocjenom talentu, gostovat će i koda Oprah.

Simon Cowell najavljuje kako će njezin album postati broj 1 u Americi, a pojavila se čak i na prestižnoj naslovnici Washington Posta koji je napisao da ima glas poput anđela.

Žena sa sela pjevanjem pokorila i Ameriku

Zašto je za nas značajna Susan Boyle? Zbog svega. I nama je dosta. Njezin je glas doista anđeoski i Susan je čista kao kristalna kap kiše. I nama je dosta svega i mi smo umorne. Hvala na Susan Boyle.

 

 

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju