Vjenčanje na balkonu Shekasperaove Julije u Veroni zvuči romatično, a sada je i moguće. Gradske vlasti pronašle su način kako kapitalizirati priču o najpoznatijem paru na svijetu, a sve što vam je potrebno kako bi izrekli 'DA' je 900 eura

Izricanje sudbonosnog 'Da' na poznatom balkonu stoji 700 eura za stanovnike Europske unije. Ostali, dakle i Hrvati, moraju izdvojiti 900 eura za obećanje vječne ljubavi.

Verona je otvorila balkon na kojem je Shakespearova Julija čeznula za svojim Romeom. Od jučer svi koji žele mogu se vjenčati na mjestu hodočašća ljubavnika iz cijeloga svijeta.

Tu priliku prvi su iskoristili talijanski nogometaš Luca Ceccarelli i njegova odabranica Irene Lamforti koji se nadaju da će im vjenčanje na ovom posebnom mjestu donijeti mnogo sreće.

Palača iz 13. stoljeća obitelji Capello do sada je služila parovima za ispisivanje ljubavnih poruka po zidovima. Vjerovali su da bi im to moglo donijeti sreću u ljubavi.

'Verona je prekrasan grad. To je grad ljubavi. Vjenčanje ovdje jamči vječnu ljubav kao što je bila ona Romea i Julije. Julijin završetak nije bio sretan, ali brak sklopljen na ovom mjestu sigurno će imati prekrasan kraj', rekao je gradonačelnik Flavio Todi.

No sreća nije uvijek jeftina. Iako obična dozvola za vjenčanje u Italiji stoji oko 45 eura, za dozvolu u Veroni Europljani će izdvojiti 700 eura, a svi oni koji nisu dio Europske unije to će zadovoljstvo platiti 900 eura. Uz tu cijenu završetak mora biti sretan.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju