Iako brojne žene žele razbiti sterotip o tračanju najnovija istraživanja dokazuju upravo suprotno. Naime, prosječna žena ne može tajnu sačuvati duže od 47 sati i 15 minuta. Koliko ste vi uistinu spremni čuvati tajnu?

Žene se ljute kad ih muškarci nazivaju tračericama i kad se šale na njihov račun objašnjavajući kako se u skupinama često znaju okomiti na onu koja trenutno nije u društvu. Što ako nam jedna prijateljica prizna sočnu tajnu, koliko smo je uistinu spremne čuvati?

Istraživanja su poražavajuća i govore kako žene nisu pravi materijal za odavanje tajni jer bi se ona za točno 47 sati i 15 minuta mogla proširiti. Tako će naša slatka muka postati tema razgovora još nekih neželjenih osoba.

Istraživanja je provedeno na tri tisuće Britanki starih između 18 i 67 godina. Čak četiri od deset žena priznalo je kako ne mogu sačuvati tajnu bez obzira koliko je ona osobna ili povjerljiva. Alkohol je taj koji igra posebnu ulogu prilikom odavanja tajni, što je i potvrdila polovica ispitanih žena.

Čim nam osoba kaže neki trač, u tom se trenutku osjećamo posebnim, a nakon toga oduševljenje splasne, pa informaciju poželimo podijeliti s nekim. Tada se zatvara krug i službeno postajemo tračerica.

Žene tajne dijele sa supruzima, dečkima, najboljim prijateljicama i majkama

 

Ponekad se ljudi osjećaju krivim zbog tajne koju znaju i moraju je reći dalje ne bi li olakšali krivnju koju osjećaju.
Ako vam osoba tajnu počne odavati riječima 'nemoj nikome reći, ali', tada budite sigurni da je ona nije podijelila samo s vama.

Tajne koje su čule ili saznale žene dijele sa supruzima, dečkima, najboljim prijateljicama, majkama i čini se kako ih u tome ništa ne može spriječiti. Ohrabrujući je podatak da čak 27 posto ispitanica priznalo kako već sljedeći dan zaborave trač koji su čule.

Istina je. Muškarci tračaju više od žena!

Sljedeći put kad osjetite potrebu podijeliti nečiju tajnu s drugom osobom, razmislite kako bi se vi osjećale kad biste znale da će vaša tajna ubrzo nakon što ju iskreno podijelite s prijateljicom otići daje nego što uopće možete sanjati.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju