Žene se ne znaju parkirati, crvenokose imaju lošu narav, curice vole ružičasto…Predrasude nisu nikada dobre, no ipak su u nama, pa makar i nesvjesno. U svojoj knjizi psiholog Geoff Rolls obradio je neke od najpoznatijih predrasuda i pokazao koliko su istinite

Jesu li žene nogometaša praznoglave

Dok su nogometaši prepoznati i afirmirani kao vrhunski sportaši, njihove su supruge obilno etiketirane kao praznoglave žene ili djevojke koje najviše na svijetu vole dizajnerske torbe. Istina ili predrasuda? Oboje?

Knjižničarke su udane, vesele, druželjubive, opisuju se kao otvorene i ekscentrične, a samo 21 posto njih ima sijedu kosu.

Možda je to u slučaju Cheryl Cole ili Victorije Beckham točno, no nije i apsolutno točno. Obje su imale uspješne karijere i prije veze s Davidom Beckhamom, odnosno Ashleyem Coleom, a neke od supruga vrhunskih britanskih nogometaša imaju čak i fakultetske diplome s visokim ocjenama.

Upravo njih Vijeće za obrazovanje koristi kao uzore kako bi utjecali na britanske djevojke da ne napuštaju školu u dobi od šesnaest godina.

Je li doista roza boja za curice, a plava za dečke?

Američki Ladies' Home Journal je 1918. godine predložio da roza boja, kao odlučnija i jača, bude boja za dječake, a plava kao nježnija i delikatnija za djevojčice.

Crvena boja koja je predstavljala moć i snagu te su je mnogi  smatrali muškom bojom, no u posljednjih šezdeset ili sedamdeset godina to se promijenilo. Crvena se prilagodila novim uzusima potrošačkog društva.

Ipak, u nekoliko istraživanja žene su kao najdražu boju birale različite nijanse tople crvene, od roze, pa sve do ljubičaste nijanse.

Analize ženskog mozga pokazale su kako 80 do 85 posto žena zbog specifičnog rada mozga ima lošiju prostornu orijentaciju od muškaraca

Knjižničarka nosi naočale, neudana je i nema života

Ona ima naočale, introvertirana je, neudana, neupadljivo odjevena i općenito nema neki život izvan biblioteke.

Prema istraživanju australskih znanstvenika, među knjižničarima je čak 82 posto žena i većina njih doista nosi naočale. Prosječna je dob 48 godina.

Rezultati istraživanja pokazali su kako se knjižničarke opisuju sljedećim atributima: zabavna, ekscentrična, esktrovertirana, vesela, optimistična, radosna, druželjubiva, nesnosna, životna, topla, energična, otvorena. Samo 21 posto knjižničarki ima sijedu kosu, a čak 11 posto njih ima tetovaže.

Kada joj nije do seksa, ima li stvarno glavobolju?

Pa vjerovali ili ne, nju tada zaista boli glava. Istraživanja su pokazala da čak tri puta više žena pati od glavobolje ili migrene od muškaraca. Nakon četrdesete godine učestalost glavobolja se povećava, a znaju dulje potrajati.

Žene ne znaju parkirati?!

Bočno, u rikverc… uvriježeno je mišljenje da žene ne znaju parkirati jer jednostavno nisu sposobne izvršavati tu radnju.

Analize ženskog mozga pokazale su kako 80 do 85 posto žena zbog specifičnog rada mozga ima lošiju prostornu orijentaciju od muškaraca. Zato su im vrijednosti poput udaljenosti, centimetara i prostora ponešto apstraktnije.

Jesu li vitkije žene i seksepilnije?

Danas gotovo svaka druga manekenka ima popularnu veličinu 0, a ta je veličina (britanska 4, a hrvatska 34) ideal u glavi većine zapadnjačkih žena. Što pak o tome misle muškarci?

Pa, ako je suditi prema istraživanju, a u anketi su sudjelovali muškarci od 18 do 60 godina, njima su najseksepilnije žene one normalne težine, odnosno žene s figurom u obliku pješčanog sata.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju