Ukoliko vam se učinilo da vas žene ne slušaju dok im nešto govorite, možda ste u pravu. Istraživanje je pokazalo da najbolje čuju kada prisluškuju ili tračaju. Nezanimljivi su im i razgovori s partnerom pa čuju samo dio onoga što im govore

U istraživanju u kojem je sudjelovalo 200 žena i muškaraca žene su priznale kako se isključe dok slušaju kolege s posla dok je jedan od pet muškaraca priznao da se uvijek trudi čuti svaku riječ sugovornika. Žene u prosjeku u samo 64 posto slučajeva uhvate ono što im sugovornik govori.

Pripadnice ljepšeg spola su priznale i kako su im razgovori s partnerom često nezanimljivi pa čuju najviše 70 posto od onoga što im on govori.

Više od dvije trećine žena priznalo je da pozorno slušaju sugovornika samo za vrijeme trač partije s prijateljicama.

Više od dvije trećine žena priznalo je da pozorno slušaju sugovornika samo za vrijeme trač partije s prijateljicama. Također su potvrdile kako pozorno slušaju i kada prisluškuju tuđi razgovor.

Među ispitanim muškarcima polovica ih je priznala kako pozornije sluša tračanje, dok se njih 40 posto zaista trudi čuti tuđe razgovore.

Polovica ispitanika je rekla da čuje što drugi govore, a audiologinja Wendy Davies koja je provodila ovo istraživanje naglasila je kako je prvi znak gubitka sluha stalno ponavljanje.

Ukoliko vam se događa da ponavljate 'Molim, što te rekli?' ili pojačavanje zvuka na TV-u vrijeme je da posjetite svog liječnika kako biste provjerili sluh.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju