Jeste li znali da je pravo ime australske manekenke Elle Macpherson Eleanor Nancy Gow, te da je jedna svjetski poznata pjevačka senzacija pozamašne pozadine devet godina starija od onoga što se misli?

Wilde je imao pravo...

'Važno je zvati se Ernest' davno je ustvrdio Oscar Wilde. Ipak, ime i prezime, odnosno brand se ne odnosi samo na pojedine artikle. Jimmy Choo, Manolo Blahnik, Christian Dior…, žene diljem svijeta koje su se obrele u različitim karijerama posežu za drastičnim promjenama ne samo imidža već i imena.

I to traje već desetljećima. Dobro je poznato da se Marilyn Monroe zapravo zove Norma Jean Baker, a to ime njezinim agentima nije sugeriralo kako to može biti ime neke zvijezde.

Školska učiteljica Muffy?

No, jeste li znale i da je pravo ime australskog supermodela Elle Macpherson nimalo glamurozno. Elle se zapravo zove Eleanor Nancy Gow, a manekenka je očito jasno prepoznala kako u modnom svijetu morate imati i pravu marku.

Ime određuje sudbinu, misle mnogi i vjerojatno su u pravu. Teško je naime pronaći financijsku savjetnicu koja se zove Madonna, odvjetnicu Britney ili školsku učiteljicu koja se odaziva na ime Muffy.

Novo krštenje

Osim toga, ako u modnoj agenciji već postoji dobro poznata manekenka Georgia, svaka nova Georgia morat će promijeniti svoje ime.

Tajne najpoznatijih zvijezda bivaju uvijek otkrivene prilikom putovanja ili putničkih aranžmana kada su prisiljene otkriti svoje pravo ime ili dob.

Primjerice, novinarka Daily Maila jednom je prilikom vidjela putne dokumente globalno poznate pjevačke senzacije poprilično velike pozadine.

Imam 21. godinu...

Upravo u trenutku kada je 'bootylicious' pjevačica proslavljala svoj 21. rođendan na razvikanoj i glamuroznoj zabavi, njezini su dokumenti nedvojbeno ukazivali na to da je pjevačica 9 godina starija od onoga što je tvrdila. Devet godina!

Zaključak? Dob i ime nisu samo dobar PR za ženu ili djevojku koja želi postati zvijezda. Mladost je kapital, pa iako tek sporedni, jamči više šansi za uspjeh, jednako kao i ime. Važno je zvati se….

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju