Za ženu je samo nebo granica, a upravo je to dokazala novinarka emisije Provjereno Ema Branica koja je, iako se boji visina, u samo tjedan dana skočila bungee jumping, isprobala paragliding i okušala se u skoku s padobranom

Ema koju nikada nisu privlačile visine, štoviše čak i pogled s trećeg kata u njoj je izazivao efekt odsječenih nogu je u tjedan dana isprobati tri zračne discipline od kojih zastaje dah.

S visine od 51 metar je skočila iznimno popularan bungee jumping koji mogu skakati svi koji teže više od 20 kilograma, a skakati se može s različitih visina.

Opreme koja vas drži na životu se sastoji od alpinističkih gaća koje služe kao pomoćni sistem u slučaju da nešto otkaže. Zatim takozvane buce oko nogu na kojima visite cijelo vrijeme.

Nakon skoka s visine od 51 metra, što je otprilike kao da skačete s 15. kata Ema je potvrdila kako zaista nije toliko zastrašujuće koliko izgleda.

Nagli trzaj zapravo se i ne osjeća, u jednom trenutku padate u sljedećem ste ponovno u zraku. Sve se odvija toliko brzo da mozak ne percipira gdje ste u kojem trenutku. S ove visine u slobodnom padu ste tek nekoliko stotinki. Da biste zaista osjetili slobodan pad potrebno je nešto sasvim drukčije. Skok padobranom.

Ema se odvažila i na to, no problem je što uspon na željenu visinu traje 20 minuta. Dakle 20 minuta razmišljanja o onom što te čeka. Ipak iskusniji kažu da oni koji jednom uđu u avion, nikada ne odustanu, takve slučajeve gotovo i ne pamte.

Skok s 2500 metara, otvaranje padobrana na 1300 čemu prethodi jurnjava u slobodnom padu više od 200 na sat prema zemlji.

I nakon svega ostaje još paragliding. Kako od straha, preko adrenalina doći do osjećaja slobode pokazala je novinarka emisije Provjereno Ema Branica.