Za ženu je samo nebo granica, a upravo je to dokazala novinarka emisije Provjereno Ema Branica koja je, iako se boji visina, u samo tjedan dana skočila bungee jumping, isprobala paragliding i okušala se u skoku s padobranom

Ema koju nikada nisu privlačile visine, štoviše čak i pogled s trećeg kata u njoj je izazivao efekt odsječenih nogu je u tjedan dana isprobati tri zračne discipline od kojih zastaje dah.

S visine od 51 metar je skočila iznimno popularan bungee jumping koji mogu skakati svi koji teže više od 20 kilograma, a skakati se može s različitih visina.

Opreme koja vas drži na životu se sastoji od alpinističkih gaća koje služe kao pomoćni sistem u slučaju da nešto otkaže. Zatim takozvane buce oko nogu na kojima visite cijelo vrijeme.

Nakon skoka s visine od 51 metra, što je otprilike kao da skačete s 15. kata Ema je potvrdila kako zaista nije toliko zastrašujuće koliko izgleda.

Nagli trzaj zapravo se i ne osjeća, u jednom trenutku padate u sljedećem ste ponovno u zraku. Sve se odvija toliko brzo da mozak ne percipira gdje ste u kojem trenutku. S ove visine u slobodnom padu ste tek nekoliko stotinki. Da biste zaista osjetili slobodan pad potrebno je nešto sasvim drukčije. Skok padobranom.

Ema se odvažila i na to, no problem je što uspon na željenu visinu traje 20 minuta. Dakle 20 minuta razmišljanja o onom što te čeka. Ipak iskusniji kažu da oni koji jednom uđu u avion, nikada ne odustanu, takve slučajeve gotovo i ne pamte.

Skok s 2500 metara, otvaranje padobrana na 1300 čemu prethodi jurnjava u slobodnom padu više od 200 na sat prema zemlji.

I nakon svega ostaje još paragliding. Kako od straha, preko adrenalina doći do osjećaja slobode pokazala je novinarka emisije Provjereno Ema Branica.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju