Migrena je kompleksna neurološka bolest, čiji je glavni simptom glavobolja koja može biti umjereno do izrazito jakog intenziteta.

Obično je praćena drugim simptomima kao što su vrtoglavica, mučnina, povraćanje, opća slabost, osjetljivost na svjetlo i buku, gubitak u vidnom polju, trnjenje dijelova tijela koje može oponašati moždani udar.

U timu poliklinike Lohuis Filipović nalaze se neurolog, anesteziolog, otorinolaringolog i kirurg glave i vrata te stomatolog.

Najčešći tipovi glavobolja koje stručni tim Centra liječi su migrene, glavobolje uzrokovane kompresijom živaca, sinusne i kronične dnevne glavobolje.

Liječenje?

U liječenju kronične migrene koristimo botoks koji pomoću male igle apliciramo u razna područja glave i vrata. U kliničkim studijama se pokazao izuzetno učinkovit u smanjenju intenziteta te učestalosti boli.

Uz Botox, u centru su osim liječenja botoksom, razvili skup novih zahvata za liječenje migrene. Određeni pacijenti imaju sklonost da su im razni živci na glavi i vratu osjetljiviji na pritisak struktura koje su nalaze u njihovoj blizini, kao što su mišići, ligamenti, i krvne žile. Takve slučajeve liječimo operacijom migrene.

U pravilu su to minimalno invazivne i ciljane operacije koje rade dekompresiju živaca, odnosno otpuštanje živaca, koji se nalaze ispod kože. Riječ je o endoskopskim operacijama u kojima se ulazi s tankom cijevi s kamerom kroz male rezove na koži kako bismo precizno otpustili živce koji su pritisnuti. Oporavak od te vrste zahvata traje svega nekoliko dana, a pacijenti u pravilu odmah osjećaju smanjenje boli.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju