Vrt zaklonjen od pogleda susjeda idealno je mjesto za odmor iz snova. Poznato je koliko pogled na zeleno odmara – i dušu i tijelo. Za vas smo pronašli privatne smještaje s bajkovitom okućnicom koje će inspirirati one koji otvaraju sezonu boravka u vlastitom vrtu, dok će si ostali koji čeznu za vrtom barem za vikend moći priuštiti jednu.

Galerija Villa Zelda Villa Zelda Villa Zelda +18 Villa Zelda Spremate li se na odmor u Hrvatskoj s prijateljima ili obitelji tijekom kojeg želite opustiti mozak, ove kuće i apartmani koji se, uz mnoge druge, nalaze na stranici PrivatniSmjestaj.hr sigurno će ispuniti vaša očekivanja.

1. Simpatična kućica u okolici Pule

Kako joj i samo ime ''Not only summertime'' kaže, ova simpatična kućica za odmor nije u funkciji samo u ljetnoj sezoni, već tijekom cijele godine. Zato je idealna destinacija za one koji ne čekaju vrhunac sezone i vrevu turista. Ova je kućica smještena u malom primorskom mjestu Vinkuran, koje je udaljeno svega 4 km od centra Pule.

Kuća ''Not only summertime'' Kuća ''Not only summertime'' Foto: PrivatniSmjestaj.hr

Odiše zelenilom, bogatstvom autohtonih biljaka i tipičnom mediteranskom makijom. U blizini kućice bogat je i životinjski svijet, pa će ljubitelji prirode uživati u jutarnjem cvrkutu ptica, glasanju fazana i šumskih životinja u noći. U vrtu se nalazi nekoliko stolova, za kojima se može okupiti čitava obitelj, a zbog brojnih ležaljki možete birati uz koju biljku želite odmoriti oči. U središtu vrta nalazi se i zanimljiva dekoracija, starinska kola u potpunosti ispunjena ružičastim cvijećem.

To je prava mala bajka koja će tijekom odmora biti samo vaša jer je vrt zaklonjen od tuđih pogleda. U toplijim mjesecima pravi mamac za relaksaciju je i predivni bazen, uz koji ćete sigurno stvoriti predivne uspomene, bilo s prijateljima, bilo s obitelji. Kućica istovremeno može primiti osam gostiju.

2. Robinzonska kuća s malom barkom

Kuća za odmor ''Rhapsody in blue'' nalazi se na otoku Pašmanu u uvali Kruševica i prava je rijetkost. Sve više je tražen tzv. robinzonski turizam, a takvih kuća na našoj obali nema mnogo. Okućnica ovog smještaja posebna je i zbog blizine mora, ali i male barke koja se nalazi u uvali neposredno ispred kuće. Kuća s dvije spavaće sobe, kuhinjom i terasom s pogledom na more osvojit će vas i zbog zelenog okruženja mediteranskim biljkama. Posebnu čar daje i vanjski solarni tuš, pod kojim se možete opustiti i uživati daleko od svih.

Kuća za odmor ''Rhapsody in blue'' Kuća za odmor ''Rhapsody in blue'' Foto: PrivatniSmjestaj.hr

3. Kuća za obitelj koja želi odmor provesti bezbrižno i ispunjeno sadržajem

U malenom naselju Hreljin u Primorsko-goranskoj županiji smjestila se kuća za odmor koja je kao stvorena za obitelji s mlađom djecom. ''Casa Matea'' mjesto je na kojem se možete opustiti i provesti čitav godišnji odmor jer ima dovoljno sadržaja i za djecu i za odrasle.

''Casa Matea'' ''Casa Matea'' Foto: PrivatniSmjestaj.hr

Nakon udobnog i privlačnog interijera s tri spavaće sobe prvo što plijeni pozornost su vanjski sadržaji. ''Casa Matea'' ima i jacuzzi na otvorenom pozicioniran na natkrivenoj terasi, pa ni kiša ne mora kvariti planove. Prava poslastica je veliki privatni bazen u kojem istovremeno može uživati velika obitelj s prijateljima. U vrtu ove kuće nalaze se i udobne ležaljke i dječje igračke, a vrt je opremljen i roštiljem te velikim stolom za kojim se može okupiti i 10 osoba. Jedinstven odmor u ovoj kući stvorit će i atmosfera same lokacije, koja nije uobičajena – cijeli posjed nalazi se na brdu i kao da je utkan u reljef toga kraja.

4. Dašak Grčke u Istri

Predivna "Villa Zelda"  smjestila se u romantičnom Ližnjanu u Istri. Ako je suditi po fotografijama, ova vila mogla bi poslužiti kao kulisa za snimanje romantičnih filmova jer ovdje se pazilo baš na svaki detalj. Glavni građevni materijal je kamen, a sve je savršeno usklađeno s odabirom biljaka, koje okućnicu čine zaista bajkovitom.

Villa Zelda Villa Zelda Foto: PrivatniSmjestaj.hr

Drvene grede koje upotpunjuju kamenu kuću i okućnicu plave su boje, pa neodoljivo podsjećaju na arhitekturu Grčke. U središtu vrta je predivan bazen, ali bez daha ostavljaju i autohtone biljke, koje okućnici daju poseban i opuštajući šarm.

U vrtu je moguće i organizirati roštilj na vanjskom kaminu. Vjerujemo kako biste odmor u ovoj pravoj vili pamtili zauvijek, a svaki kutak zabilježili fotografijama za časopis.

5. Šarmantna kućica s vrtom u kojem možete ubrati svježe namirnice

U priobalnom naselju Nerezine grada Malog Lošinja smjestila se slikovita "Villa Mavrinac" koja ima sve što traže zaljubljenici u prirodu.

Villa Mavrinac Villa Mavrinac Foto: PrivatniSmjestaj.hr

Odmor za dušu s pogledom na more dodatno će upotpuniti velika natkrivena terasa s pravim vrtom. U vrtu rastu sezonske kulture biljaka, pa za svaki obrok možete ubrati nekoliko listića i upotpuniti svoj obrok svježim namirnicama. Vanjska terasa ima i roštilj, pa će i veće društvo uživati.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju