Limun je izuzetno zdravo voće, no želite li iz limuna izvući zaista maksimum jedite ga - zamrznutog. Naime, najzdraviji dio limuna je njegova kora koja uvijek ostane neiskorištena. Zamrznete li limun, koricu ćete učiniti ne samo jestivom nego i ukusnom te će imati svježi okus citrus.
Kako najbolje zamrznuti limun? Narežite limun na kriške, stavite ih u vrećicu za zamrzavanje i pohranite u zamrzivač. Kada poželite pojesti krišku limuna jednostavno je izvadite iz zamrzivača i pojedite tako smrznutu. Limun, i korica i meso, na taj će način 'pucati' od osvježavajućeg okusa citrusa.Limun je izuzetno zdravo voće, no želite li iz limuna izvući zaista maksimum jedite ga - zamrznutog. Naime, najzdraviji dio limuna je njegova kora koja uvijek ostane neiskorištena
Evo koje ćete sve vitamine i minerale unijeti u organizam kada pojedete limun s koricom:
- vitamin C, B6, A i E
- folna kiselina
- kalcij
- bakar
- željezo
- cink
- magnezij
- kalij
- bjelančevine
- riboflavin
- niacin
- tiamina
- fosfor
Zamrzavati je najbolje organski uzgojen limun, ali čak i špricani limun uz uvjet da je očišćen od pesticida. A očistiti ga možete sprejem od tri prirodna sastojka.
Limun je nezamjenjivi saveznik u borbi protiv gripe i viroze, a limun je i sastojak prirodnog antibiotika kojeg vrlo lako možete napraviti sami.
Želite li već na početku svakog dana učiniti nešto dobro za svoje zdravlje, doznajte zašto je dobro svako jutro piti mlaku vodu s limunom.