Limun je jedna od najzdravijih voćki na planeti. Krcat je hranjivim tvarima, a limunska kiselina pomaže nam u borbi protiv bakterija i virusa, no jeste li znali da zapravo kora limuna sadrži najviše vitamina i minerala dragocjenih za naše zdravlje? Kora svježeg limuna nije nimalo ukusna, ali zato postoji način na koji ćete je učiniti ne samo jestivom, već i ukusnom

Limun je izuzetno zdravo voće, no želite li iz limuna izvući zaista maksimum jedite ga - zamrznutog. Naime, najzdraviji dio limuna je njegova kora koja uvijek ostane neiskorištena. Zamrznete li limun, koricu ćete učiniti ne samo jestivom nego i ukusnom te će imati svježi okus citrus.

Limun je izuzetno zdravo voće, no želite li iz limuna izvući zaista maksimum jedite ga - zamrznutog. Naime, najzdraviji dio limuna je njegova kora koja uvijek ostane neiskorištena

Kako najbolje zamrznuti limun? Narežite limun na kriške, stavite ih u vrećicu za zamrzavanje i pohranite u zamrzivač. Kada poželite pojesti krišku limuna jednostavno je izvadite iz zamrzivača i pojedite tako smrznutu. Limun, i korica i meso, na taj će način 'pucati' od osvježavajućeg okusa citrusa.

Evo koje ćete sve vitamine i minerale unijeti u organizam kada pojedete limun s koricom:

- vitamin C, B6, A i E
- folna kiselina
- kalcij
- bakar
- željezo
- cink
- magnezij
- kalij
- bjelančevine
- riboflavin
- niacin
- tiamina
- fosfor

Zamrzavati je najbolje organski uzgojen limun, ali čak i špricani limun uz uvjet da je očišćen od pesticida. A očistiti ga možete sprejem od tri prirodna sastojka.

Limun je nezamjenjivi saveznik u borbi protiv gripe i viroze, a limun je i sastojak prirodnog antibiotika kojeg vrlo lako možete napraviti sami.

Želite li već na početku svakog dana učiniti nešto dobro za svoje zdravlje, doznajte zašto je dobro svako jutro piti mlaku vodu s limunom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju