Ako su vam jednako simpatični jednorozi i ljame koji posljednjih nekoliko sezona ne silaze s popisa predmeta poželjnih u dekoraciji doma, oduševit će vas njihov spoj – takozvana llamcorn ili, u slobodnom prijevodu, ljamarog.

 

Internetska trgovina Smoko, poznata po neodoljivim predmetima za uređenje doma i modnim dodacima, još je jednom nadmašila samu sebe i na tržište donijela ljamaroga u obliku svjetiljke koja mijenja ugođaj u prostoriji u kojoj se nalazi.

Ljama je inače južnoamerička vrsta deva koja se od davnina koristi u Andama i kao teretna životinja, ali i kao
izvor najtoplije vune i mesa. Može narasti do 1,8 metara, a težiti punih 200 kilograma. Smatra ih se vrlo inteligentnima, a u maštovitoj kombinaciji s jednorozima, bićima iz legendi nalik konjima čijim žilama teče srebrna krv, poprimaju sasvim novu dimenziju.

Svjetiljka ljamarog je lagana i može se postaviti bilo gdje u domu jer ne zahtijeva izvor električne energije putem kabla



Izmaštano biće ljamarog smatra se ljamom s vrlo snažnim moćima, nalik onima koje prema legendi imaju jednorozi. Za njih ne postoje prepreke vremena i prostora.

U posljednjih nekoliko mjeseci njihov je lik rado viđen u dekoraciji doma, a svoj doprinos dao je i Smoko. Svoju ambijentalnu svjetiljku nazvali su Sky, a navode kako je riječ o biću koje uz pomoć svog svjetlećeg roga pomaže izgubljenim ljudima u predjelima Himalaje.

Svjetiljka s likom jednoroga i ljame - 3 Rog svakih nekoliko sekundi mijenja boju i tako na zidovima stvara čaroliju šarenih uzoraka (Foto: www.smokonow.com)

Sky dolazi u obliku bijele svjetiljke čiji je rog dodatno osvjetljen šarenim LED žaruljama. Dok tijelo ljamaroga tijekom čitavog vremena rada ostaje tople žute boje, rog svakih nekoliko sekundi mijenja boju i tako na zidovima stvara čaroliju šarenih uzoraka. Upravo je zato idealan za rođendane, novogodišnju zabavu koja nam slijedi ili naprosto za stvaranje čarobnog ugođaja svake večeri u našem domu.

Svjetiljka je lagana i može se postaviti bilo gdje u domu jer ne zahtijeva izvor električne energije putem kabla, nego radi uz pomoć tri komada AAA baterije. Dostupna je po cijeni od 16 dolara odnosno 104 kune, a Smoko dostavlja i u Hrvatsku.

Za potpuni ugođaj u zimskim večerima pogledajte i najtoplije papuče u obliku jednoroga koje možete zagrijati uz pomoć USB kabela, kao i kapuljaču koja će ugrijati ne samo predio vaše glave, nego i ruke.

Svjetiljka s likom jednoroga i ljame - 1 Cijena svjetiljke u obliku ljamaroga u trgovini Smoko je 104 kune (Foto: www.smokonow.com)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju