Zašto se vaša kosa brzo masti, zašto je vaša šminka nepostojana, zašto je tako teško oblikovati obrve? Navike se teško mijenjaju. A većinom upravo iz navike radimo pogreške u svom ritualu uljepšavanja zbog kojih rezultat na kraju nije takav kakav bismo željele. Pogledajmo kako popraviti neke od najčešćih loših navika.

Nanošenje tekućeg pudera odmah nakon nanošenja kreme

Pogreška koju često činimo, pogotovo kad nam se jako žuri, jest da odmah nakon nanošenja kreme stavljamo tekući puder. Time koža nema priliku upiti kremu, krema ostaje na površini, a time se tekući puder teško ravnomjerno nanosi, krema ga prorijedi pa puder ne pokriva i nije postojan koliko bismo željeli.

Bolji način: nakon nanošenja kreme pričekajte nekoliko minuta prije stavljanja tekućeg pudera. Za to vrijeme se možete istuširati ili odjenuti. Ako vam se jako žuri, kremu možete lagano osušiti kuhinjskim papirom. 

Oblikovanje obrva preblizu ogledala 

Kad se previše usredotočimo na svaku dlačicu koja nam smeta i koristimo ogledala koja povećavaju kako bismo bolje vidjeli male dosadnjakoviće, često zaboravljamo cjelovit oblik obrve. Rezultat toga su neravnomjerno oblikovane obrve. 

Bolji način: potražite veće ogledalo u blizini prozora, odmaknite se dva koraka i dobro pogledajte oblik lica i obrva. Obrve moraju biti u skladu s oblikom i crtama vašeg lica. Zatim se približite ogledalu i započnite s čupanjem dlačica. Kad ih odstranite nekoliko, ponovno stanite dva koraka od ogledala i provjerite simetriju obrva. Postupak ponovite više puta. 

Nanošenje balzama za kosu na cijelo vlasište 

Kako nanosite balzam za kosu? Jednako kao i šampon, najprije na vlasište, a zatim i na vrhove? Takvo nanošenje nema smisla jer je kosa uz korijen zdrava i jača od kose na vrhovima, koja može biti isušena i oštećena.

Osim toga, bez potrebe trošite više balzama i opterećujete kosu uz korijen. To pogotovo vrijedi za prirodno tanju i masniju kosu za koju je balzam uz korijen posve suvišan jer će kosa izgledati još masnija.

Bolji način: balzam nanesite od visine ušiju prema dolje. Tako će vaša kosa dobiti na volumenu, a uz to je nećete morati tako često prati. 

Parfumiranje odjeće 

Parfem na odjeći ostavlja mrlje, dok vlakna odjeće mogu promijeniti njegov miris. Parfemi su namijenjeni uporabi na koži na kojoj toplina i miris osobe dopunjuju njegovu namjenu i stvaraju jedinstven miris.

Bolji način: prije negoli se odjenete, stavite malo parfema na jednu ili dvije točke na kojima osjećate svoj puls – zapešće, iza koljena, vrat, iza ušiju. Nakon nanošenja nikako ne trljajte zapešćima jer to uništi molekularnu strukturu parfema. 

Često zaboravljamo na vrat 

Često njegu posvećujemo samo licu dok vrat u potpunosti zaboravljamo.

Koža vrata može biti tanja od kože lica, brže gubi elastičnost, a na njoj se brže pojavljuju znakovi starenja kao što su bore i pigmentne mrlje.

Bolji način: kad nanosite dnevnu kremu ili kremu za sunčanje sa zaštitnim faktorom, nikada nemojte stati na bradi. Uvijek dobro namažite vrat i dekolte, a možete namazati i ruke koje su također osjetljiv i najizloženiji dio tijela. Nije nam potrebna posebna krema za vrat i dekolte, to je samo tržišna i marketinška ''prijevara''. Vaša dnevna ili noćna krema bit će dovoljne, a vaš vrat će vam biti zahvalan. 

Upotreba kreme na podbuhlim očima

Budite li se često s natečenim i podbuhlim vjeđama? Jedan od čimbenika koji uzrokuje zadržavanje vode ispod očiju i stvaranje iritirajućih jastučića je slana prehrana, odnosno previše soli u vašoj prehrani. Nikako nemojte posegnuti za kremom za oči jer ima sastojke koji zadržavaju vodu u koži, što je upravo i vaš problem.

Bolji način: ako je koža oko vaših očiju ujutro natekla, upotrijebite hladne obloge. Obloge držite na očima 10 do 15 minuta, ako je moguće, te nakon toga možete koristiti gel za oči, po mogućnosti onaj koji sadrži kofein. Ako su vaše oči natekle, crvene i svrbe, pogotovo u proljetno vrijeme, posjetite dermatologa jer postoji mogućnost da imate alergijsku reakciju na bilje u cvatu ili na neki od sastojaka proizvoda koje upotrebljavate.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju