Mnoge poznate osobe u Hrvatskoj smatraju se izuzetno modno osviještenima. No, samo neki od njih to zaista jesu. Upravo su oni bili zvijezde večeri Modne ikone

U srijedu navečer po prvi puta dodijeljene su nagrade Westgate modna ikona koje su pohvalile modnu osviještenost hrvatskih celebrityja.

Dok su neki bili iznenađeni što se nisu našli među 95 nominiranih u različitim kategorijama, drugi si bili pomalo iznenađeni nekim pobjednicima.

Izjava 'Moda prolazi, stil ostaje' legendarne Coco Chanel bila je misao vodilja organizatora ovog modnog događaja.

Izjava 'Moda prolazi, stil ostaje' legendarne Coco Chanel bila je misao vodilja ovog modnog događaja

Ideja o osnivanju ovakve nagrade dolazi iz Amerike, gdje časopisi i profesionalni timovi već dugi niz godina odaju priznanje osobama iz javnog života koje su svojim stilom postale modni uzori.

Hrvatski stručni žiri bio je sastavljen od modne fotografkinje Mare Milin, modne agentice Tihane Harapin-Zalepugin, modnog kritičara Borisa Banovića i glavne urednice časopisa The Best Shop Sandre Dragičević.

Upravo su oni odlučili da je Danijel Delale najbolje odjeveni voditelj, a Anica Kovač najbolje odjevena fashionistica. Bojana Gregorić nagrađena je u kategoriji najbolje odjevene glumice, Milan Bandić u kategoriji političara, dok je Jelena Veljača nagrađena u čak dvjema kategorijama, onoj za najbolje odjevenu osobu 2009. u kategoriji Red Carpet i za najljepši osmijeh. Nagradu za najljepši osmijeh je dobio i Mario Valentić!

Glasajte za naj žene godine

Dok je Jelena na dodjelu stigla u šarmantnoj crvenoj plišanoj haljini, Bojana Gregorić se odlučila za lasteks pripijene hlače slične onima kakve je imala i Anica Martinović.

Poznate Hrvatice biraju samo najskuplje

Radi li se o izreci da veliki umovi razmišljaju slično ili tek od discipliniranom slijeđenju postavljenih trendova prosudite sami.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju