Bogati, egzotični modeli, kao proizašli iz neke etno bajke, ženstveni i očaravajući... Tako i s još mnogo više riječi mogla bi se opisati revija Johna Galliana na pariškom tjednu mode. Bila je to raskoš na način Galliana kakvog poznajemo i potpuno otuđena od recesije...

Modeli su bili raskošni, egzotični, bakoviti..., a menekenke okićene debelim srebrnim narukvicama s licima kao zaprašenima srebrnom prašinom.

Gallianova zimska fantazija predstavila je voluminozne suknje sa slojevitim podsuknjama u crvenoj, plavoj, crnoj i bijeloj boji, izvezenima zlatnim trakama, bogati nakit, raskošno izvezene jakne, duge haljine inspirane narodnom nošnjom ili možda bajkom o 'Ledenoj kraljici'...

Da, recesija nije riječ koja bi se mogla vezati za ono što je britanski dizajner ponudio na pariškom tjednu mode.

Tunike su bile duge i prozračne, a manekenke 'ukrašene' srebrenim plemenski ogrlicama. Preko bluza s dugim i punim rukavima manekenke su nosile sićušne korzete i diskretne pojaseve s predimenzioniranim srebrnim kopčama,a raskošne suknje uz srebrno-bijeli light show doimale su se poput snježnih pahuljica.

Cijela kolekcija doimala se poput bajke, a vrhunac su bile prekrasne večernje haljine inspirirane ukrajinskim mladenkama ponovno upotpunjene srebrnim nakitom koji se kao lajtmotiv protezao kroz Gallianov prijedlog za jesen7zimu 2009./2010.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju