Nitko nije bio pošteđen nemilosrdnog jezika najvećeg modnog kritičara Hollywooda. Nedavno preminuli Richard Blackwell imao je nešto za reći svakome i pritom nikoga nije štedio. Pogledajte njegove najgore modne osude

Glumicu Brigite Bardot davne 1962. godine nazvao je punašnom mljekaricom koja podsjeća na kravu koja nosi pojas, a njen glumački talent nije ništa bolji od kravinog.

Za Elizabeth Taylor 1965. je rekao da izgleda kao da je odjenula lanac od kobasica, dok je tada mladu glumicu Goldie Hawn koja se fotografirala 1970. u bikiniju opisao kao čupavog psa obljepljenog flasterima.

Pjevačka zvijezda Dolly Parton zapela mu je za oko 1978. godine. Njenu kreaciju opisao je kao previše Dolly u premalo tkanine!


Zvijezda Briljantina, Oliwia Newton John nije prošla ništa bolje. Njeno pojavljivanje u pink haljini s volanima opisao je kao dronjak od glave do pete.

Brigite Bardot je opisao kao punašnu mljekaricu, a Britney kao pticu pjevicu koju vrijedi čuti, no ne i vidjeti!

Uvijek drugačija Cher koja se 1980. pojavila u dresu i štucnama zapela je Blackwellu za oko. Izjavio je kako je tom odjevnom kombinacijom pojam ženstvenosti unazadila za 20 godina.

Ni diva poput Joan Collins nije se uspjela sakriti od njegovog pogleda. Zbog kreacije koju je odjenula 1985. nazvao ju je klonom Dinastije, popularne serije u kojoj je glumila.

Pjevačicu Shinead O'Connor nazvao je ćelavom glasnicom smrti te katastrofom novog doba.

Djevojke iz grupe Spice Girls opisao je kao pet ljepotica zarobljenih u odjeći koja ne vrijedi ništa te dodao kako su one jedini začin na planeti koji nema nikakav okus.

Teen pop zvijezdu Britney Spears na početku njezine karijere je opisao kao pticu pjevicu koju je bolje čuti nego vidjeti. Kratke majice i traperice koje je nosila na nastupima opisao je kao odjeću koju ne bi odjenula ni kraljica žvakačih guma.

Izgled glumice i modela Elizabeth Hurley komentirao je 2000. kada joj je savjetao da kupi kaput kako joj se kugle koje se jedva vide ne bi smrznule. Mislio je na njene grudi na koje je Liz posebno ponosna.

Nije ostao dužan ni problematičnoj Amy Winehouse. Nju je prošle godine opisao kao gnijezdo gore, polka točkice dolje, a sve zajedno horor iz 50-ih!

Ni modna ikona Victoria Beckham nije uspjela pobjeći njegovom oštrom sudu. U jednom od njenih uskih i kratkih izdanja opisao ju je kao mršavog mrguda u uskoj, kratkoj i monstruoznoj haljinici.

Bivši glumac i model, Richard Blackwell ostati će zapamćen po oštrim izjavama kojima je komentirao bogate i slavne i njihovo odjevanje. Na njegovim listama našla su se imena poput Brigitte Bardot, Barbre Streisand, Bette Midler i Madonna pa sve do Britney Spears i Paris Hilton.

Na vrhu prošlogodišnje liste, posljednje koju je satavio nalaze se Victoria Beckham i Camilla Parker-Bowles.

Kaže se: 'Nisi uspio u Hollywoodu dok ne dođeš na Blackwellovu listu!'


Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju